+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A szőlőhegyen moziztak Reziben
2022. augusztus 1. hétfő 09:59 - Rezi
A szőlőhegyen moziztak Reziben
Moziztak a szőlőhegyen Reziben. Népszerű volt a családi délután, melyen különböző játékok, gasztronómiai kitelepülők és táncos produkció is várta a látogatókat. A domb alján felállított óriáskivetítőn a Pappa Pia című magyar filmet nézhették a vendégek.

Számos izgalmas társasjátékkal készültek a családi délutánra. A klasszikus játékok mellett az agyat megmozgató, stratégiai táblákkal is szembe találták magukat a kikapcsolódni vágyók. A legkisebbeknek kreatív műhely és játszószőnyeg is rendelkezésre állt, de csillámtetoválást is kérhettek a szervezőktől.

A helyi borászok és termelők is kínálták portékáikat a délutánon. A nedűk mellett jól fogytak a péktermékek, a sajtok és a fagylalt is. A piknikre többen érkeztek kempingszékekkel és pokrócokkal.

„Nagyon tetszik, mi négy éve lakunk itt Reziben, van egy négyéves kisfiúnk, aki most már elég nagy ahhoz, hogy eljöjjünk ilyen rendezvényekre. Igazából azt hiszem, hogy most ez az első ilyen piknik, nekünk nagyon tetszik.” - osztotta meg Csepregi Ágnes.

A szőlőhegyen a Rezidance csoportjai is felléptek, ahol a nehezített talajkörülmények között is előadták legújabb koreográfiáikat. Ezeknek egy részét a néhány hete befejeződött tánctáborban tanulták meg a fiatalok. A színes programot először valósította meg a Rezi Várbarátok Köre Egyesület.

„A Magyar Falu pályázatnak köszönhető. A pályázat kezelője hívta fel a figyelmünket arra, hogy van egy ilyen lehetőség és hogy élünk-e vele.  Mi természetesen ezt bevállaltuk és örültünk annak, hogy itt a rezi szőlőhegyen létrehozhattunk egy ilyen rendezvényt, ahol a családok, a vendégek, a turisták tölthettek el egy ilyen estét, mint a mai.” - ismertette Tafota Istvánné egyesületi elnök.

A sötétedés közeledtével sokan terítették le a takarókat közelebb a vetítővászonhoz. A parkmozi üzemeltetői a lehető legjobb körülményeket szerették volna megteremteni, ezért várták meg a naplementét a vetítés kezdetéhez. A szabadtéri mozinak nagy sikere volt.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár