+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Nehéz sorsú gyerekeket táboroztatott a rendőrség
2022. július 21. csütörtök 17:49 - Keszthely
Nehéz sorsú gyerekeket táboroztatott a rendőrség
Lakásotthonos gyerekeknek szervezett tábort a rendőrség. A három napos program célja, hogy minél több élményt nyújtsanak a fiataloknak. A gyerekek túráztak, múzeumot látogattak, de természetesen a strandolás sem maradt el. Keszthelyen a vízirendőrőket is meglátogatták.

A Városi Strandon társasoztak a gyerekek. A 15 fiatal a megye különböző pontjairól érkezett a táborba. Sokan ismerik egymást, hiszen testvérek, osztálytársak. A nehéz sorsú gyerekeknek nagy élmény, hogy meglátogathatják a Festetics-kastélyt vagy felszabadultan szórakozhatnak a strandon. A fiatalok nagy örömmel jöttek a táborba.

„Én azért vagyok itt, mert tetszett a balatongyöröki tábor, és szerettem volna erre a három napra is eljönni. Tök jól érzem magam, jók a programok is. Nekem a kedvencem az az volt, hogy felmentünk a Vadlány-barlangba.” - mondta egy táborozó, Hegedüs László.

A programokat dokumentálta is az egyik táborozó. A barlang túra könnyebb és nehezebb szakaszain is készültek felvételek. A videókon nem csak a csapat, hanem a látnivalók is megelevenednek. A gyerekek meglátogatták a szigligeti várat is, ez a program is jó hangulatban telt.         

Keszthelyen a vízirendőrök is vendégül látták őket. Az egyenruhások rövid előadáson mondták el a vízbiztonsággal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Szó volt a viharjelzésről, a strandolás szabályairól és a vízijárművek használatáról is. A táborban résztvevő gyerekeket már ismerősökként köszöntötték a rendőrök.

„Az év során a Sütni jó! program keretében lakásotthonos gyerekekkel foglalkoztunk. A sütés volt az eszköz arra, hogy a közelükbe, a bizalmukba férkőzzünk. Minden héten előfordultunk egy-egy lakásotthonban Zala megye területén, 7 lakásotthonban szerepeltünk. A lelkes gyerekeket hoztuk most egy 3 napos, tulajdonképpen jutalomkirándulásra, amelynek a célja az, hogy még jobban  megismerjük egymást,, még többet tudjunk meg a másikról, illetve, hogy segítsük őket abban, hogy az életben hogyan tudnak eligazodni.” - tájékoztatott Tóth László, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának vezetője.

A rendőrség nem titkolt célja az is, hogy a gyerekek minél több programjukon részt vegyenek az év során.                   

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár