+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújult a zalaapáti óvoda
2021. szeptember 3. péntek 18:26 - Zalaapáti
Megújult a zalaapáti óvoda
Az elmúlt 20 évben összesen 200 millió forintot fordítottak a Zalaapáti óvoda felújítására. 2019-ben a Magyar falu programban nyertek 50 millió forintos támogatást, ebből sportpályát alakítottak ki, megújult az első és a hátsó udvar, valamint elindult egy új bölcsődei csoport is. A fejlesztések ünnepélyes átadóján elhangzott, a beruházás része a kormány családpolitikájának.

A zalaapáti óvodások már birtokba is vették azt a sportpályát, ami a Magyar falu program keretében valósult meg a településen. A mintegy 30 millió forintos beruházás egy mintaprojekt, amelynek célja a mindennapi mozgás népszerűsítése. Emellett példát is állít a többi település elé, akik hasonló jellegű fejlesztésekre pályáznak. A beruházás része a kormány családpolitikai intézkedéseinek.    

„Azt láthatjuk, hogy hogyan valósul meg az, milyen intézményi háttérrel lehet segíteni a családok helyzetét, a nevelés, az oktatás helyzetét. Zalaapáti jó példa erre. Ez most viszonylag nem egy olyan túl nagy pályázat – ugye egy minibölcsőde meg egy sportpark, nagyon fontosak ezek is, de ha összességében megnézzük, ami itt történt az elmúlt évtizedekben, az így nagyon jelentős.” - tájékoztatott Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője.

A zalaapáti óvodában megújult a játszóudvar is. A területet újra füvesítették és új játékokat is kaptak a gyerekek. A beruházások ünnepélyes átadóján a stratégiáért és koordinációért felelős államtitkár elmondta, 2010 óta értékalapú és praktikus a hazai családpolitika. Ekler Gergely hozzátette, mára már 840 településen üzemel bölcsőde, összesen 53 ezer férőhellyel.

„A bölcsőde egy olyan fontos eszköze a magyar kormányzat családtámogatásának, amely egyrészt a családokat abban támogatja, hogy merjék vállalni azokat a gyermekeket, amelyeknek a megszületésére ők vágynak, hogy merjenek gyermeket vállalni. A másik pedig, hogy a munkát, a munkavállalókat, a dolgozni akaró hölgyeket támogatja, elsősorban az anyukákat abba, hogy a gyermeküket tudják addig elhelyezni, ameddig egyébként ők visszamennek.” - emelte ki az államtitkár.

Az óvoda az elmúlt 20 évben háromszor is megújult összesen 200 millió forint értékben. A minibölcsőde három évvel ezelőtt jött létre, mára pedig már két csoporttal működik. Zalaapátiban kiemelt figyelmet fordítanak a családok, a gyermekek, az otthonteremtés és az oktatás-nevelés támogatására. A településen fontos, hogy minden nap tegyenek valamit a közösségek érdekében.

„Azt mondtam mindig, hogy ha valamit a közösség érdekében teszünk, és azért választottak bennünket, hogy tegyünk a közösség érdekében, azt nem ma fogják értékelni, hanem holnap és holnapután. Most büszkén elmondhatom, hogy most már látszik az a munka, amit az elmúlt, közel 20 évben elvégeztünk. Az óvoda szempontjából, mint oktatás-nevelési intézmény, szociális intézmény a minibölcsődékkel együtt, harmadik infrastrukturális felújítás.” - tájékoztatott Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere.

A felújítások ünnepélyes avatásán az Úr áldását kérték a beruházásra, a családokra és az óvodába, valamint a bölcsődébe járó gyermekekre. Ezt követően a nemzeti színű szalag átvágásával adták át hivatalosan a Magyar falu programból megvalósított udvart és sportpályát.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Nem csak a parton, a vízen is legyünk körültekintőek, hogy elkerüljük a baleseteket!
 
Volt szépségverseny, kutyasuli-bemutató és sok játék.
 
A szentséget Udvardy György veszprémi érsek szolgáltatta ki.
 
A Híradó Plusz vendége Feiler Zsuzsanna, a Sármelléki Általános Iskola igazgatója.
 
Lőversenyre érkeztek az erdőgazdálkodásban dolgozók.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár