+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 12 gyermek vált Zalaapáti Ifjú Polgárává
2021. június 2. szerda 15:08 - Zalaapáti
12 gyermek vált Zalaapáti Ifjú Polgárává
12 gyermeket avattak Zalaapáti Ifjú Polgárává vasárnap. A településen 2008-ban vezették be a babakötvényt, amely az elismerés mellett pénzügyi támogatással is jár. Zalaapátiban minden évben kétszer köszöntik a családokat, ez azonban tavaly a járvány miatt elmaradt. Így gyermeknapon a 2020-ban születetteknek és szüleiknek rendeztek ünnepséget a Polgármesteri Hivatalban.

Zalaapátiban már hagyomány, hogy köszöntik a település legfiatalabb polgárait. Ezt egy évben kétszer, anyák napján és decemberben teszik meg, idén viszont a járványhelyzet miatt elmaradt a tavaszi ünnepség. Ezt gyereknapon pótolták a településen. Az idei évben 12 gyermeket fogadtak Zalaapáti Ifjú Polgárává, mivel azonban tavaly a járvány miatt elmaradtak az ünnepségek, ők a 2020-ban született babák. A szülőknek nagy megtiszteltetés az elismerés.       

„Ez egy nagyon szép megbecsülés a település részéről. Azt gondolom, hogy ez egy jó kezdeményezés és bízunk benne, hogy ez a későbbiekben is meg fog maradni. Ez minden család részére nagy segítség, illetve egy kellemes elismerés.” - mondta egy szülő, Bognárné Ferencei Réka.

A Polgármesteri Hivatal hátsó udvarán kis ünnepséggel készültek a családoknak. Az erős szél és az eleredő eső miatt azonban meg kellett szakítani a gyerekek köszöntését, az oklevelek átadása a hivatal dísztermében folytatódott.

Az oklevéllel támogatás is jár, a babakötvényeket 2008-ban vezette be Zalaapáti. Az adomány feltétele, hogy a gyermek legalább egyik szülőjének vagy gondviselőjének a településen legyen az állandó lakhelye. A 40 ezer forintos támogatással növelni kívánják a gyermekvállalási kedvet és ösztönözni szeretnék a szülőket arra, hogy Zalaapátiban neveljék fel gyermekeiket. Emiatt azért is jár pénzjutalom, ha a település oktatási intézményeibe íratják be a fiatalokat.

„Anyák napjakor szerettük volna átadni a 2020-ban születettek részére a babakötvényt, illetve ezt a Zalaapáti Ifjú Polgára megbecsülést és mellé a kis támogatást, a 40 ezer forintot. Majd ezt követően hogyha a szülők oktatási-nevelési intézménybe, óvodába, illetve – most már mondhatom – bölcsődébe Zalaapátiba íratják, akkor 20 ezer forint egy kis ünnepség keretében, ha a zalaapáti iskolába íratják, akkor szeptember elején, iskolakezdéssel, akkor 30 ezer forintot kapnak a szülők támogatásképpen a kölcsönös megbecsülés jegyében.” - tájékoztatott Vincze Tibor, Zalaapáti polgármestere.

Zalaapáti Ifjú Polgárainak és szüleiknek rövid műsorral is kedveskedett a település. Az idei évben először egyházi áldásban is részesültek a családok. Az ünnepségen elhangzott, nagy öröm, hogy 12 gyerek született a településen az elmúlt évben, ez ugyanis a lakosság számához viszonyítva nagyon jó arány.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
18 év után volt ma ismét papszentelés Keszthelyen a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban.
 
A Budapesti Fesztiválzenekar adott nagysikerű koncertet a szentélyben.
 
A Keszthely Város Tortája verseny első helyezettjeinek kreációi már most nagyon népszerűek.
 
Egy hársfát ültettek el a Helikon emlékmű mögötti területen a diákok és tanáraik.
 
A lehetőségekről és az aktualitásokról tartottak konferenciát a MATE Georgikon Campusán.
 
A győztes mellett 4 különdíjat is kiosztott a zsűri, az eredményhirdetés Balatonföldváron zajlott.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár