+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Programkavalkád a hosszú hétvégén
2020. augusztus 21. péntek 16:45 - Keszthely
Programkavalkád a hosszú hétvégén
Magyarságról szóló rockopera várta a hosszú hétvége első estéjén az érdeklődőket a Balaton-parton. A vasárnapi tartó programsorozaton a zenei kínálat mellett kézműves vásár és gasztronómiai kitelepülők kínálatából is válogathatnak a látogatókat. A biztonsági előírásoknak megfelelően két helyszínre bontották a programokat, melyek egészen vasárnap estig várják a vendégeket.

A magyarok történelméről szóló „Honfoglalástól Európáig” című rockoperai összeállítást láthatta a népes közönség a Zenepavilon színpadán. A kaposvári Megarox Társulat ezúttal úgy válogatta össze műsorát, hogy a Honfoglalástól napjainkig minden megjelenjen benne. Természetesen államalapító Szent István király sem maradhatott ki, így a jól ismert István a királyból is hallhatott dalokat a közönség. A társulat vezetője kifejtette, ők is fontosnak tartják, hogy méltóképpen ünnepeljenek augusztus 20-án.

„Szerintem az egyik legszebb, ha nem a legszebb ünnepünk. Nagyon fontos, hogy honnan indultunk, hogy miből lettünk, hogy hová tartunk. Ezek mindig nagyon fontosak, de mindig hátrafelé is kell nézni. Tehát nagyon nagy tisztelet az ősöknek, akik megteremtették ezt a békét és nyugalmat, amit valamilyen szinten azért még meg tudunk őrizni. Azért szerintem sajnos nem mindig, de jelen pillanatban még meg tudjuk őrizni hál’ Isten.” - mondta el Jurits Zsolt társulatvezető.

A koncertek mellett helyi és környékbeli kézművesek portékáiból is válogathatnak az érdeklődők vasárnapig. A biztonsági előírásoknak megfelelően szervezte meg a Goldmark Károly Művelődési Központ a négynapos programsorozatot, így nagyobb területen valósul meg az idei ünnepi műsor.

„Mindenképpen figyeltünk arra, hogy az egészségügyi biztonsági előírásoknak megfeleljünk. Tehát ezért ami szokásos, itt kint volt ugye mindig a gasztronómiai rendezvény is, ami csatlakozott a kultúrprogramhoz azt most az idén pontosan ezért szétválasztottuk. Tehát pont most onnan jöttem, ott is nagyon kevesen vannak, tehát igazából nem lehet azt mondani, hogy bárhol tömeg lenne, úgyhogy én nagyon remélem, hogy megóvjuk a közönségünket attól, hogy itt bármilyen góc kialakuljon.”   - ismertette Csengei Ágota igazgató. 

A platánfák alatt található Nyugat-Balatoni Ízek Sétányán a sült kolbásztól kezdve a velős pirítósig több finomság közül is válogathatnak az érdeklődők. A kínálatból nem hiányoznak a kézműves italok sem. Minden korosztályból érkeztek az augusztus 20-dikai programra más-más okokból.

„Mert itt van a legnagyobb élet egész Keszthelyen. Sok az ember, jók a programok meg itt vannak a bódék is.” - osztotta meg Németh-Gerő István.

Az óriáskerék is nyitva tart. A hosszú hétvége első estéjén is már hosszú sor állt előtte, sokan szerették volna megtekinteni az esti fényeket a magasból is. A hagyományos augusztus 20-dikai tűzijáték idén elmaradt, ez azonban nem szegte a látogatók kedvét.

„Nekem nem ad a tűzijáték úgy túlságosan sokat a hangulatomhoz, szóval én nekem személy szerint nem hiányzik egyáltalán.” - emelte ki Markó Máté.

A hosszú hétvége alatt minden nap 5 órakor kezdődnek a kulturális programok. Szombaton többek között a Boombatucada, Dánielfy Gergő és az Utazók lépnek fel, vasárnap pedig a táncoké lesz a főszerep.

 

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A KÉSZ szervezésében emlékeztek Trianon 100. évfordulójára.
 
Keszthelyre érkezett a Terror Háza vándorkiállítása, amely a rendszerváltásnak állít emléket.
 
két órán keresztül négy sportágat teljesítettek legjobb tudáuk szerint a középiskolások.
 
Az idei esemény témája a klímaváltozás és az erdők kapcsolata, az erdők klímaváltozást mérséklő hatása.
 
A településen pályázati forrásból valósították meg a rendezvényt, amelynek közösségépítő szerepe volt.
 
A felvonulók az egész falut bejárták, a menetet a helyi kistraktorosok színesítették.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár