+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Élő állatokat boncoltak a gimnazisták
2018. március 2. péntek 17:05 - Keszthely
Élő állatokat boncoltak a gimnazisták
Élő állatokat boncoltak a Vajda János Gimnáziumban – írta meg hvg.hu. A portál szerint évek óta zajlottak az intézmény biológia szakkörében ilyen foglalkozások. Egy videó is a nyilvánosság elé került, melyet a diákok készítettek az egyik boncolás során. Az állatvédők büntetőfeljelentést tettek. Cikkünk és a hozzátartozó videó a nyugalom megzavarására alkalmas.

Sokkoló mobiltelefonos videó került a sajtó és a nyilvánosság elé. Az látható benne, hogy a tojásból kibontott, de már szinte kifejlett kiscsibéről. A hvg. hu információi szerint  nyulat, skorpiót, gőtét, papagájt, tengerimalacot vagy egy vaddisznó fejét is boncolták itt a 13-18 éves kor közötti tanulók. A gimnazisták mellett ranolderes diákok is jártak a szakköre.

A kisvajda épületében zajlottak a gimnázium biológia szakkörének foglalkozásai. A HVG szerint évek óta végeztek boncolásokat, kémiai kísérleteket itt. A videón végig hallható a diákokat instruáló tanár hangja, aki azóta „közös megegyezéssel” távozott az intézményből.

Az esettel kapcsolatos kérdésekre a Nagykanizsai Tankerületi Központ vezetője írásban válaszolt. E szerint az átfogó vizsgálat során "a tanár elismerte, hogy néhány szakköri foglalkozáson, nem a leadott pedagógiai munkatervben leírtaknak megfelelően járt el". 

A hvg.hu csak egyetlen dokumentált esetről tud, amikor egy felháborodott szülő panaszt tett, amiért iskolai szervezésben egy ilyen boncoláson kellett volna részt vennie általános iskolába járó gyerekének. 

A tanárral szemben feljelentést tett a Tetovált Állatmentők Egyesület. A szervezet szerint nem csak állatkínzás, hanem kiskorú veszélyeztetése is felmerül az eset során. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó