+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Élő állatokat boncoltak a gimnazisták
2018. március 2. péntek 17:05 - Keszthely
Élő állatokat boncoltak a gimnazisták
Élő állatokat boncoltak a Vajda János Gimnáziumban – írta meg hvg.hu. A portál szerint évek óta zajlottak az intézmény biológia szakkörében ilyen foglalkozások. Egy videó is a nyilvánosság elé került, melyet a diákok készítettek az egyik boncolás során. Az állatvédők büntetőfeljelentést tettek. Cikkünk és a hozzátartozó videó a nyugalom megzavarására alkalmas.

Sokkoló mobiltelefonos videó került a sajtó és a nyilvánosság elé. Az látható benne, hogy a tojásból kibontott, de már szinte kifejlett kiscsibéről. A hvg. hu információi szerint  nyulat, skorpiót, gőtét, papagájt, tengerimalacot vagy egy vaddisznó fejét is boncolták itt a 13-18 éves kor közötti tanulók. A gimnazisták mellett ranolderes diákok is jártak a szakköre.

A kisvajda épületében zajlottak a gimnázium biológia szakkörének foglalkozásai. A HVG szerint évek óta végeztek boncolásokat, kémiai kísérleteket itt. A videón végig hallható a diákokat instruáló tanár hangja, aki azóta „közös megegyezéssel” távozott az intézményből.

Az esettel kapcsolatos kérdésekre a Nagykanizsai Tankerületi Központ vezetője írásban válaszolt. E szerint az átfogó vizsgálat során "a tanár elismerte, hogy néhány szakköri foglalkozáson, nem a leadott pedagógiai munkatervben leírtaknak megfelelően járt el". 

A hvg.hu csak egyetlen dokumentált esetről tud, amikor egy felháborodott szülő panaszt tett, amiért iskolai szervezésben egy ilyen boncoláson kellett volna részt vennie általános iskolába járó gyerekének. 

A tanárral szemben feljelentést tett a Tetovált Állatmentők Egyesület. A szervezet szerint nem csak állatkínzás, hanem kiskorú veszélyeztetése is felmerül az eset során. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
A májusi csapadékmennyiség elegendő volt a terményeknek, a hideg viszont nem tett jót a növényeknek.
 
Két hét múlva rendezik a Pünkösdi Regattát.
 
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
 
A betegek tájékoztatásának segítésére fejlesztettek új rendszert a kórházban Keszthelyen.
 
A 101 heliogravürből álló tárlatot egészen szeptember 22-ig tekintheti a közönség.
 
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó