+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megnyitott az Élménygazdaság
2020. június 2. kedd 12:01 - Keszthely
Megnyitott az Élménygazdaság
Megnyitotta kapuit a Majortörténeti Kiállítóhely élménygazdasága. Az intézmény szombat óta várja a látogatókat a megszokott nyitva tartás szerint. Ugyan a majormúzeum többi kiállítása egyelőre nem látogatható, a vezetők bíznak benne, hogy június közepétől már teljes gőzzel üzemelhetnek. A táborokat megtartják, a géptalálkozó és a Múzeumok Éjszakája azonban elmarad.

A járványhoz kapcsolódó szigorú szabályok enyhítésének köszönhetően megnyithatta kapuit az Élménygazdaság. A Georgikon Majormúzeum szabadtéri kiállítóhelye szombattól már várta a látogatókat. Az időjárás azonban nem kedvezett a sokak által kedvelt programnak, emellett pedig az intézménynek rövid idő állt a rendelkezésére, hogy meghirdessék a nyitást. A látogatók egyelőre csak az Élménygazdaságban tölthetik az időt, a múzeum kiállításai még zárva tartanak. A vezetőség azonban reméli, hogy hamarosan teljes kapacitással várhatják a vendégeket.          

„A kormány a járványügyi helyzet korlátozó intézkedések enyhítéséről döntött, így lehetőségünk nyílik újra megnyitni a múzeum kapuit látogatóink előtt. Ugyan egyelőre csak részlegesen, hiszen az Élménygazdaság látogatható a mai naptól, várhatóan június közepétől azonban a kiállításokat, zárt tereket is megnyithatjuk. Reményeink szerint teljes gőzzel indulhatunk neki a nyárnak. Azon kívül jó hír számunkra, illetve a táborozó gyerkőcök és szüleik  számára, hogy a táborainkat is megtarthatjuk. Igaz, nem a tervezett létszámmal, de igyekszünk pótlólagos időpontokat is meghirdetni.” - tájékoztatott Horváth Zoltán, az MGM Majortörténeti Kiállítóhely kommunikációs referense.

A majormúzeum táborai nagy népszerűségnek örvendenek, a csökkentett létszám miatt azonban kevesebb gyereket tudnak idén fogadni. Éppen ezért a megszokott négy helyett hat turnust hirdet meg az intézmény, ezzel is segítve, hogy minél többen vehessenek részt a programon. A kiállítóhely rendezvényei azonban a jelen állás szerint elmaradnak. A legnépszerűbb program, az országos géptalálkozó idén jubilál, 15 éve szervezik meg az eseményt. A szervezők nagyon készültek a programra, a jelenlegi szabályozás szerint azonban ezt nem tudják megtartani. Ugyanígy elmarad a Múzeumok Éjszakája is, ezt igyekeznek online formában megszervezni az intézmények.

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
 
Új programmal várják Gyenesdiáson a vendégeket.
 
A 80-90-es évek kedvelt játékából, a Schenk figurákból nyílt kiállítás.
 
Egész nyáron a Balaton-parton és a Sétáló utcán is várják az érdeklődőket.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó