+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Skót vendégek Keszthelyen
2020. február 20. csütörtök 16:59 - Keszthely
Skót vendégek Keszthelyen
Tizenöt évvel ezelőtt Skóciába költözött, egy lengyel lányt vett feleségül, majd nemrég egy karate klubot alapított. Ő a keszthelyi származású Kőrösi János, aki időnként hazatér szeretett városába. Szerdán négy skót klubtaggal érkezett meg és már aznap este közös edzésen vettek részt a Budo Karate of Hungary tagjaival.

Kezdődik az edzés az Asbóth Sándor iskola tornacsarnokában. Február 19-től 23-ig a skóciai vendégek is részt vesznek a napi programokon. Kőrösi János 2005 óta űzi ezt a sportot Skóciában. Csősz Tóth Norbertet, a Budo Karate of Hungary alapítóját már a 90-es évek óta ismeri, így jó kapcsolat alakult ki a két csapat között. "Tavaly novemberben volt egy edzőtábor kint Skóciában, ahol 27 magyar vett részt. Nem mindenki edzett, látogatók is voltak. Elmondhatom, hogy nagyon jól sikerült mind a két oldalról - a skótok oldaláról is, a magyarok oldaláról is" - nyilatkozta Kőrösi János.

A most Keszthelyre látogató skóciai klubtagok között van olyan, aki először érkezett Magyarországra. Például Kőrösi János asszisztense, John Cunningham 1 danos sensei is: "Nagyon kitüntetve érzem magam, hogy itt lehetek Magyarországon. Nagyszerű dolog volt, hogy a magyarok eljöttek Skóciába. A mi klubunk három éve alakult, és ez egy nagyszerű dolog, hogy kapcsolatot tudunk tartani egy ilyen nagy szövetséggel."

A keszthelyi egyesületben jelenleg körülbelül negyven tag foglalkozik harcművészetekkel. Megvan az utánpótlás is, mivel nem csak felnőttek, hanem gyerekek is szép számmal vannak. Ők már versenyeken is részt vettek.

Sági Péter 3 danos sensei így látja: "Az önvédelem és a karate szellemi értékei azok, amik az egyesület célkitűzései között szerepelnek. Az egyesület technikai vezetője shihan Csősz Tóth Norbert nagyon jól vezeti az edzéseket, emellett pedig építi azokat a nemzetközi kapcsolatokat, amelyek során különböző edzőtáborok vannak - most már nemcsak országszerte, hanem hanem akár európai viszonylatban is."

A Budo Karate of Hungary Egyesület minden nap, váltakozva tart tradicionális shotokan, valamint jiu jitsu edzéseket.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A Magyar Falu Program keretében mintegy 22 millió forintból újíthatták meg az épületet.
 
A Libáson és a Városi Strandon is szívesen töltik az idejüket a családok és baráti társaságok.
 
A hétvégi hidegfront beköszöntével népszerű volt a Helikon Kastélymúzeum és a belváros is.
 
A vendégek és a vállalkozók számára is örömet jelentett Keszthely új programja.
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó