+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Balaton, barátság, jó vérkeringés
2020. január 2. csütörtök 15:13 - Keszthely
Balaton, barátság, jó vérkeringés
Téli fürdőzéssel búcsúztatták az óévet a Szigetfürdőnél. A legtöbbek által csak Gipsztigrisként ismert Ferenczi Ottó és barátai ezúttal is hosszas felkészülés után mártóztak meg a négy fokos Balatonban. A nagy érdeklődés mellett zajló eseményen retro slágerekkel, forralt borral és pálinkával is várták a vendégeket.

Ki nagykabátban, más pedig fürdőnadrágban várta a szilveszteri csobbanást. Népes tömeg gyűlt össze, hogy szemtanúja legyen az akciónak.

A 4 fokos víz a legtöbb fürdőzőnek szinte már melegnek számított. Összesen 14-en vállalkoztak arra, hogy megmártózzanak a Balatonban. Keszthelyről, Balatonfüredről, Budapestről, sőt még külföldről is érkeztek résztvevők.

„Érdekes élmény volt. Azért vettünk részt, mert mi a férjemmel együtt Finnországból érkeztünk – amúgy keszthelyi vagyok – és minden lehetőséget kihasználunk, hogy hűvös és hidegebb vizekben is ússzunk, nem csak a kellemes, nyári Balatonban” - nyilatkozta Schwarte Lilla. 

A keszthelyi program hosszú évek alatt nőtte ki magát. Kezdetben két-három fürdőző és alig több érdeklődő vett részt az év végi eseményen. 2019 utolsó napján viszont már versengeni kellett a jobb helyekért, hogy láthassák a csobbanókat. 

„Szegedről jöttünk. Érdekességképpen láttuk, hogy van ez a rendezvény. Már másodjára jöttünk ki, tavaly is itt voltunk, most is” - mondta Ördögh Gábor.     

A jelenlevőket Nemes Klára köszöntötte. Az önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy egyre népszerűbb a rendezvény. Nemes Klára külön kiemelte, hogy idén már hölgyek is vállalkoztak erre a teljesítményre. A csobbanás szervezője, Ferenczi Ottó megköszönte a városvesztésnek, hogy képviseltették magukat. A programmal a barátságra és az összetartásra kívánják felhívni a figyelmet, illetve a hideg fürdőzés pozitív hatásaira.

„Nagyon jó a vérkeringésnek, a vérkeringést nagyon szabályozza, a vérnyomást nagyon beállítja, mindenféle ízületi gyulladást levisz. A visszértől kezdve a derékfájdalomtól a gyulladásig mindent levisz. Nagyon sokan tudják a városban, hogy nekem is volt egy csípőprotézis műtétem. A jeges fürdés a gyulladást már előtte levitte, a műtét jól sikerült és én azóta nagyon tökéletesen érzem magam, úgyhogy a Balaton erre is jó” - tudtuk meg Ferenczi Ottó szervezőtől.     

A fürdőzők azt javasolják, hogy csak megfelelő felkészülés után szabad próbálkozni a téli fürdőzéssel. A legtöbb résztvevő hetente megmártózik a hideg Balatonban.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A “Magyar Ápolók Napja” alkalmából főigazgatói elismeréseket adtak át a hévízi kórházban.
 
A fizikai jelenségekkel ismerkedhetnek a fiatalok a Balaton Színház Simándy termében.
 
Az egészségügyi szakdolgozókat köszöntötték Keszthelyen Kossuth Zsuzsanna születésnapján.
 
Természet ihlette képeivel mutatkozik be Gécseg András.
 
A szervezet idei első közgyűlésén az eredményekről és a tervekről is beszámoltak.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó