+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A karácsonyra készültek Cserszegtomajon
2019. november 26. kedd 15:58 - Cserszegtomaj
A karácsonyra készültek Cserszegtomajon
Mézeskalács, karácsonyfadísz és adventi koszorú is készült a hétvégén Cserszegtomajon. A Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület 5. alkalommal szervezett kézműves játszóházat, ahol gyerekek és felnőttek közösen alkothattak. A különböző dekorációk elkészítésében az egyesület tagjai és vendégei voltak a résztvevők segítségére.

Adventi koszorúkat, ajtó- és karácsonyfadíszeket is készítettek a cserszegtomaji adventi kézműves játszóház résztvevői. A településen immár 5. alkalommal szervezték meg a programot azzal a céllal, hogy a családok közösen készülhessenek a közelgő ünnepekre. A rendezvényen sokan már visszatérő vendégként alkottak, de olyanok is voltak, akik először vettek részt a programon.

„Most először érkeztünk erre az alkalomra, és adventi készülődés van a mai nap. Mindenféle kézműves dolgot lehet itt készíteni. Eddig a kislányommal készítettünk nyakláncot és most mézeskalácsozunk.” - mondta egy résztvevő, Kruppa Emese.

A programon nem csak a szülők, hanem a gyerekek is nagy lelkesedéssel dolgoztak. Készültek a mézeskalács díszek, amelyeket nem cukormázzal, hanem különböző magvakkal dekorálhattak a résztvevők. A különböző foglalkozások során a családok olyan technikákat ismerhettek meg, amelyeket otthon is könnyen alkalmazhatnak.

„Ez egy közös tevékenység, ez minden gyereknek plusz élményt, plusz örömet ad. Egyszerűen erősíti a családi összetartást, az egymásra figyelést és ez a gyerekek szempontjából nagyon fontos lenne, különösen így karácsony idején. Nem csak ilyenkor, de ilyenkor még fokozottabban.” - tájékoztatott Dencs Bernadett a Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület tagja.

A játszóházban nem csak az adventi és karácsonyi díszeken volt a hangsúly. A gyerekek kipróbálhatták a nemezelést is, ahol színes tulipánok kerülhettek ki a kezeik közül. A fiúk körében nagy népszerűségnek örvendett a kulcstartók készítése különböző színű kötelekből. A programot a Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület indította útjára és szervezi minden évben.

„Igyekeztünk olyan tevékenységeket, olyan karácsonyhoz, ünnepekhez kapcsolódó eszközöket illetve játékokat, karácsonyfadíszeket, ajándéktárgyakat hozni, amikkel mindenki egy kicsit el tud foglalatoskodni, ügyességet tud kipróbálni. Találtunk hozzá hála Istennek olyan embereket, akik ezt baráti alapon, felajánlásból segítik. Többnyire az egyesületünk tagjai, de vannak itt olyan vendégek, akik még nem tagok, de régóta támogatják a munkánkat.” - emelte ki Hardi András, a Cserszegtomajért Hagyományőrző Egyesület elnöke.

Az egyesület idén még egy óévbúcsúztató táncházzal kedveskedik az érdeklődőknek. December végén várnak minden kicsit és nagyot, akik jó hangulatban, zenével és tánccal búcsúztatnák az esztendőt.

Regman Karola - Keszthelyi TV       

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó