+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Az őszre hangolódtak a Majormúzeumban
2019. szeptember 17. kedd 17:43 - Keszthely
Az őszre hangolódtak a Majormúzeumban
Több mint 100 éves gőzgépen utazhattak mindazok, akik ellátogattak a hétvégén a Georgikon Majormúzeumba. A kiállítóhelyen szombaton tartottak terménybemutatót, ahol kézműves sarok és állatsimogató is várta a családokat. Az érdeklődők kutyákkal, nyulakkal és baglyokkal is találkozhattak.

Az idei évben utoljára indították el a Fowler-féle gőzgépet a Majormúzeumban. Az egy híján 110 éves jármű hosszas előkészületeket és képzett szakembereket igényel ahhoz, hogy az érdeklődők működés közben is láthassák. A gőzgépre ezúttal is felülhettek felnőttek és gyerekek egyaránt.Az apróságok körében nagy sikert aratott az állatsimogató, nem csak a nyuszik, hanem a kutyák is szívesen fogadták a kényeztetést.           

„Nagyon sok mindent lehet itt csinálni, például van itt két kutyus, az egyik fehér színű és úgy hívják, hogy Basa, a másik meg fekete, őt pedig úgy hívják, hogy Csöpi. Itt nagyon sokféle állat van, meg van egy lenti kert, ahol rengeteg mindent lehet csinálni: szalmába ugrás, nyuszi simogatás. Most is van itt egy program, ami nekem nagyon tetszik.” - mondta egy résztvevő, Dósa Luca Bíborka.

A Majormúzeum hagyományos programján kézműves sarok is várta a családokat. Itt a gyerekek terményekből készíthettek állatokat. Nagy sikert arattak a tapolcai Assisi Szent Ferenc Állatmenhely négylábúi, de a kiscicákat is szívesen simogatták az érdeklődők. A program a család minden tagjának kínált kikapcsolódási lehetőséget.

„Egy ismerősöm kért meg bennünket, hogy hozzam el őket autóval, unokáival van. Én is a kislányommal csatlakoztam, és az az igazság, hogy itt ragadtunk. Nagyon kellemes az idő, a lányoknak tetszenek az állatok, simogattunk baglyot.” - tette hozzá egy másik látogató, Bodor Szilvi.

A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány jóvoltából az érdeklődők nem csak simogathatták a madarat, hanem értékes információkat is megtudhattak az életmódjáról és a baglyok védelméről is. A Majorbéli Terménybemutató már hagyomány Keszthelyen, a rendezvény nagyon népszerű a családok körében.

„Ez egy hagyományos rendezvényünk, a Terményfesztivál, amely a tavalyi év igénye alapján kiegészült kisállat bemutatóval is, hiszen főként a családosok, a gyermekesek látogatják a rendezvényünket. Nagy igény volt arra, hogy az ősz gyümölcsei és terményei mellett állatokat is láthassanak többet a kedves vendégek, ezért sok kisállatot, díszállatot is hoztunk a mai napra.” - tájékoztatott Horváth Zoltán, a MGM Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely megbízott múzeumvezetője.

A Majormúzeum az idei évben még Márton-nap alkalmából szervez programot. Emellett azonban a hét minden napján várja a vendégeket a mezőgazdasági múzeum és az élménygazdaság egyaránt.    

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A mostani alkalmon beszámoltak az EKF-es pályázatokról, tapasztalatokról, jövőbeni gondolatokról.
 
A füsttel akár 4,5 fokot is tudnak emelni a talajfelszín hőmérsékletén a szakemberek.
 
A keszthelyi fehér ember szobrát idéző alkotás széleskörű társadalmasítás után kapta meg új helyét.
 
Megújult a vörsi temetőben nyugvó első magyar kócsagőr, Gulyás József sírja.
 
Zalakaroson tartotta záró értekezletét a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság.
 
Az egykor nőklubként indult egylet ma is nagyon aktív, számos rendezvényen részt vesznek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Szakmát a kézbe
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár