+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A legszebb zalai gímkoronák Keszthelyen
2019. szeptember 13. péntek 16:04 - Keszthely
A legszebb zalai gímkoronák Keszthelyen
Szombaton rendezik a Festetics Trófeaszemlét, mely egyben a vadászati kultúra ünnepe. A vadászók és nem vadászók közel száz gímtrófeát csodálhatnak meg, köztük olyan kapitális példányokat melyet ritkán ejtenek csak el a zalai erdőkben. A szakmai és vadászati kulturális programok mellett több érdekességgel is várják a nagyközönséget a Vadászati Múzeumba.

A zalai erdőkből érkezett a trófeák döntő többsége a mustrára. A gímkoronák közt olyan is van, melyek az idei szezonban, akár az elmúlt napokban került terítékre. A Festetics Trófeaszemle egyrészről egy szakmai megmérettetés a vadászok számára, míg a nagyközönségnek megmutatja a vadászat lényegét és a vadgazdálkodás feladatait.

”Szerettünk volna egy széles képet bemutatni. Nem az összes idei szezonban esett, múzeum vagyunk, nem baj, ha egy kicsit poros a trófea, mi leporoljuk és bemutatjuk. Gyakorlatilag a fiatal korosztálytól egészen a golyóérettségig mutatunk be trófeát, kimondottan nagy kapitálisokat is, amik talán két-három évente esnek a zalai erdőkbe, úgyhogy érdemes lesz ezeket megnézni testközelből” - nyilatkozta Tóth Csaba múzeumigazgató.   

A trófeákat szombaton és vasárnap a múzeum nyitvatartási ideje alatt díjmentesen tekinthetik meg az érdeklődők.   A szakmai programokra szombat délelőttől vadászkürt hívja a vendégeket. A nagyközönséget solymászattal, szarvasbőgő bemutatóval, agárfuttatással és játszóházzal is várják. A Vadászati Kulturális Egyesület pedig bemutatja idei képzőművészeti kiállítását. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Közleményt adott ki a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
 
Az ingatlanközvetítők élénkülést tapasztalnak, de a hazai érdeklődők ár-visszarendeződésre spekulálnak.
 
A turisztikai ágazatot nem hagyja cserben a szálláshelyek iránt egyre inkább erőre kapó kereslet.
 
A gépjárművek abroncsainak cseréjét végző szakemberek szerint eltolódott az idei gumiszezon.
 
Indulhatnak a táborok. A Georgikon Kiállítóhely táborai már megteltek.
 
Az életkor szerinti vásárlási idősáv eltörlését a vásárlók és az árusok is örömmel fogadták.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó