+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Indul a szezon a Hévíz-Balaton Airporton
2018. április 10. kedd 16:27 - Sármellék
Indul a szezon a Hévíz-Balaton Airporton
A Lufthansa Frankfurtból érkező idei első járata nyitotta meg szombaton a chartergépes szezont a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A zalai fürdővárosban április eleje a gyógyászati kúraszezon kezdete is, erre érkeztek a német utasok. A reptér következő két éve a fejlesztések időszaka is lesz – derült ki a szezonnyitón. A 6,6 milliárd forintos kormányzati támogatásból a kifutópálya, a terminál épülete is korszerűsödik.

80 utassal landolt az Airbus A-319-es a sármelléki kifutón. A közel 140 férőhelyes gépet a szokásoknak megfelelően tűzoltók vízfüggönye fogadta.A Frankfurt-Sármellék-Frankfurt vonalon közlekedő járattal érkezők két hetet fognak Hévízen eltölteni. A vendégeket Könnyid László, Hévíz tiszteletbeli németországi nagykövete köszöntötte. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta, Hévízen a gyógyászati kúraszezon április elején kezdődik, a belföldiek mellett a németek pedig még ma is a legfőbb vendégkört jelentik a városban és a térségben egyaránt. Kiemelte, az utazási szokásokat tekintve az elmúlt néhány évben két meghatározó tendencia figyelhető meg: 

"A buszos turizmus reneszánszáét éli. A korábban eltemetettnek hitt autóbuszos turizmusra látjuk a fürdővárosban, hogy emelkedett vendégszámmal érkeznek szériák. Tehát egyrészt megmaradt a buszos turizmus, ugyanakkor a vendégkör egyrészt öregedése miatt, másrészt új vendégkör megjelenése miatt, a fiatalok, az aktívak megjelenése miatt, a kényelmes megközelítésnek kulcsszerepe van és ez nem más, mint a repülős megközelítés. Én azt gondolom, hogy az idei évben a tavalyi évvel összevetve magasabb német vendégéjszaka számot, több repülős vendéget fogunk látni a városban." 

 

A következő két év a fejlesztések időszaka is lesz. A 6,6 milliárd forintos kormányzati támogatás összegének nagy részét infrastrukturális fejlesztésekre fordítják majd a reptéren – mondta el Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport ügyvezetője.

"A megörökölt orosz infrastruktúra számos eleme már felújításra, karbantartásra szorul. Valamint némiképp szeretnénk bővíteni is az utasterminált, hogy az utasok számára kényelmesebb elhelyezést tudjunk biztosítani mind itt a külső oldalon a jegykezelés előtt, mind pedig a tranzitváróban. Illetve a repülőgépek állóhelyeit, a gurulóhelyeket is szeretnénk felújítani, illetve némiképp megnagyobbítani" - nyilatkozta Benkő Attila. 

A felújítások több lépcsőben valósulnak meg a reptéren. A közeljövőben a konkrét terveken dolgoznak majd, a főszezon után pedig még idén elkezdődhetnek a konkrét munkálatok is. Először a kifutópálya karbantartása, a következő évben pedig az utasterminál és a forgalmi előtér megnagyobbításához kapcsolódó beruházások indulnak el. Az ügyvezető igazgató is várható utasszám-növekedésről számolt be. A most induló frankfurti járat október végéig, heti rendszerességgel érkezik majd legtöbbször egy 80 férőhelyes géppel, ám a töltöttségi előrejelzések alapján több időpontban is ezt a nagyobb A319-es típust állítják majd forgalomba. Ezen kívül rendszeres járatok érkeznek a szezonban Berlinből, Hamburgból és Düsseldorfból is. Berlinből és Hamburgból őszig frankfurti átszállással, majd pedig közvetlen összeköttetéssel jöhetnek a vendégek Hévízre és környékére.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
 
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó