+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Indul a szezon a Hévíz-Balaton Airporton
2018. április 10. kedd 16:27 - Sármellék
Indul a szezon a Hévíz-Balaton Airporton
A Lufthansa Frankfurtból érkező idei első járata nyitotta meg szombaton a chartergépes szezont a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A zalai fürdővárosban április eleje a gyógyászati kúraszezon kezdete is, erre érkeztek a német utasok. A reptér következő két éve a fejlesztések időszaka is lesz – derült ki a szezonnyitón. A 6,6 milliárd forintos kormányzati támogatásból a kifutópálya, a terminál épülete is korszerűsödik.

80 utassal landolt az Airbus A-319-es a sármelléki kifutón. A közel 140 férőhelyes gépet a szokásoknak megfelelően tűzoltók vízfüggönye fogadta.A Frankfurt-Sármellék-Frankfurt vonalon közlekedő járattal érkezők két hetet fognak Hévízen eltölteni. A vendégeket Könnyid László, Hévíz tiszteletbeli németországi nagykövete köszöntötte. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke elmondta, Hévízen a gyógyászati kúraszezon április elején kezdődik, a belföldiek mellett a németek pedig még ma is a legfőbb vendégkört jelentik a városban és a térségben egyaránt. Kiemelte, az utazási szokásokat tekintve az elmúlt néhány évben két meghatározó tendencia figyelhető meg: 

"A buszos turizmus reneszánszáét éli. A korábban eltemetettnek hitt autóbuszos turizmusra látjuk a fürdővárosban, hogy emelkedett vendégszámmal érkeznek szériák. Tehát egyrészt megmaradt a buszos turizmus, ugyanakkor a vendégkör egyrészt öregedése miatt, másrészt új vendégkör megjelenése miatt, a fiatalok, az aktívak megjelenése miatt, a kényelmes megközelítésnek kulcsszerepe van és ez nem más, mint a repülős megközelítés. Én azt gondolom, hogy az idei évben a tavalyi évvel összevetve magasabb német vendégéjszaka számot, több repülős vendéget fogunk látni a városban." 

 

A következő két év a fejlesztések időszaka is lesz. A 6,6 milliárd forintos kormányzati támogatás összegének nagy részét infrastrukturális fejlesztésekre fordítják majd a reptéren – mondta el Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport ügyvezetője.

"A megörökölt orosz infrastruktúra számos eleme már felújításra, karbantartásra szorul. Valamint némiképp szeretnénk bővíteni is az utasterminált, hogy az utasok számára kényelmesebb elhelyezést tudjunk biztosítani mind itt a külső oldalon a jegykezelés előtt, mind pedig a tranzitváróban. Illetve a repülőgépek állóhelyeit, a gurulóhelyeket is szeretnénk felújítani, illetve némiképp megnagyobbítani" - nyilatkozta Benkő Attila. 

A felújítások több lépcsőben valósulnak meg a reptéren. A közeljövőben a konkrét terveken dolgoznak majd, a főszezon után pedig még idén elkezdődhetnek a konkrét munkálatok is. Először a kifutópálya karbantartása, a következő évben pedig az utasterminál és a forgalmi előtér megnagyobbításához kapcsolódó beruházások indulnak el. Az ügyvezető igazgató is várható utasszám-növekedésről számolt be. A most induló frankfurti járat október végéig, heti rendszerességgel érkezik majd legtöbbször egy 80 férőhelyes géppel, ám a töltöttségi előrejelzések alapján több időpontban is ezt a nagyobb A319-es típust állítják majd forgalomba. Ezen kívül rendszeres járatok érkeznek a szezonban Berlinből, Hamburgból és Düsseldorfból is. Berlinből és Hamburgból őszig frankfurti átszállással, majd pedig közvetlen összeköttetéssel jöhetnek a vendégek Hévízre és környékére.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
 
további híreink
 
A májusi csapadékmennyiség elegendő volt a terményeknek, a hideg viszont nem tett jót a növényeknek.
 
Két hét múlva rendezik a Pünkösdi Regattát.
 
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
 
A betegek tájékoztatásának segítésére fejlesztettek új rendszert a kórházban Keszthelyen.
 
A 101 heliogravürből álló tárlatot egészen szeptember 22-ig tekintheti a közönség.
 
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó