+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Továbbra is a sajtos-tejfölös lángos a legnépszerűbb a strandon
2019. július 6. szombat 11:09 - Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy
Továbbra is a sajtos-tejfölös lángos a legnépszerűbb a strandon
A lángos, a hamburger, a pizza és a fagylalt a legkelendőbb strandi ételek. A strandolók közül többen is visznek magukkal enni és innivalót, de sokan választanak a széles kínálatból is. Az árakról megoszlanak a vélemények. Stábunk annak járt utána, hogy mennyibe kerül egy családnak a balatoni strandolás.

Az elkészült lángosért mennek a Városi Strand egyik büféjébe. A sajtos-tejfölös fajtája évek óta a legnépszerűbb a strandokon. Ezért itt 700 forintot kell fizetniük a vásárlóknak. Aki a feltét nélkülit választja, annak 450 forintba kerül. Ezek az árak a tavalyihoz képest emelkedtek.

 „Gyakorlatilag minimálisat drágítottunk az árakon. Talán egy ilyen 10%-os a maximum, de nem minden termékre. igazából az üdítőn kellett egy kicsit emelnünk és talán a lángoson. A legkelendőbb termékünk a lángos, gyakorlatilag a mi büfénk arról is szól, de hamburgert hot-dogot pizzát is árulunk.” - ismertette Gémesi Gábor üzletvezető. 

Ezek mellett a különféle édességek is nagyon kelendőek. A fagylaltért és a jégkásáért is sokan állnak sorba. Előbbiért 250 és 400 forint közötti összeget kell fizetni. Utóbbinak is változó a deciliter ára, 150 és 250 forint között van. A gyors ételek mellett Keszthelyen, Gyenesdiáson és Vonyarcvashegyen is választhatnak a pihenni vágyók leveseket és frissen sülteket, de egyes helyeken menüt is elfogyaszthatnak. Ennek átlagosan 1500 forint az ára. A strandolók közül többen hűtőtáskát is visznek magukkal, akár kiegészítésképpen is.

„Vegyesen vásárolunk is, de mindig hozunk is magunkkal, hogy a biztonság kedvéért legyen egy kis tartalékunk mindig. Főleg a kicsik miatt. De vásárolunk is. Szerintem az árak nincsenek elszállva egyébként” - mondta el Balogh Dávid.

A balatoni strandokon hasonló árkategóriákat tapasztalhatnak a vásárlók. Egyesek szerint a kínálatokban szerepel olyan termék is, ami kimondottan drága, de betudható annak, hogy a Magyar Tenger partján található a vendéglátó egység.

„Maga a strand az nekem eléggé tetszik, mi jól érezzük magunkat, jókat lehet enni-inni hüssölni, fürödni, szóval szerintem tökéletes egy nyaraláshoz.” - mondta el Szentesi Szilárd.

A fürdőhelyeknél a víz tisztaságára is felhívnák a figyelmet a strandolók, de összességében elégedettek a kínálattal.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az ország 10 borvidékéről érkezett 11 kiváló pincészet várta a borbarátokat a 9. belvárosi borfeszten.
 
Első alkalommal rendezték meg Keszthelyen a “Dog Beach Fest” néven futó kutyafesztivált.
 
Szinte telt házzal üzemeltek a strandok a hétvégén Keszthelyen. A Városi és a Helikon strandon jártunk.
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó