+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elrajtolt a Kapolcska
2019. június 25. kedd 17:17 - Kapolcs
Elrajtolt a Kapolcska
Több mint 150 gyermek vesz részt Kapolcson, a Kapolcska Összművészeti táborban. A program a keszthelyiek körében is népszerű. A 9 és 15 éves kor közötti fiatalok 13 szekcióban próbálhatnak ki többek között különféle hangszereket, a színművészetet és a népi mesterségeket.

A Gül Baba Türbéje Alapítványnak köszönhetően egy török csoport is vendégeskedik a Kapolcskán. A fiatalok néptáncot tanulnak és tanítanak a táborozóknak. A Veszprém megyei településen idén harmadik alkalommal szerveztek összművészeti tábort, ahol a résztvevők a zenében, a képző- és a színművészetben is kipróbálhatják magukat.

„Elsősorban azért jöttem el újra, mert a tavalyit nagyon élveztem, és nagyon-nagyon megfogott, és egy csomó új barátot és ismerőst szereztem. A másik pedig, hogy a foglalkozások egyrészt nagyon változatosak voltak, és érdekesek.” - mondta az egyik táborozó, Kis-Halas Emma.

A Kapolcskát azzal a céllal hívták életre, hogy lehetőséget adjanak a tehetséges fiataloknak arra, hogy kipróbálják magukat különféle művészeti ágakban. A 13 szekcióban mindenki talál magának kedvére valót a hangszeres zenétől a drámán át az énekig.

A rendezvény sajtótájékoztatóján Illés Boglárka elmondta, a kormány számára kiemelten fontos a tehetséggondozás és az olyan rendezvények támogatása, amelyek a fiatalokról és a családokról szólnak.

„Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a tehetségazonosítást, a tehetséges fiataloknak a megtalálását és a fiataloknak egészen pontosan vagy sokkal inkább a folyamatos segítését és ezáltal a társadalmi hasznosulásnak az elősegítését is támogassuk és figyelemmel kísérjük. A Kapolcskán belül pedig ez élményszerűen vagy élményekkel együtt, élményekkel gazdagítva valósul meg.” - tájékoztatott az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár.

A rendezvény főszervezője, Márta István elmondta,ez a tábor lefedi a kormánynak azon törekvését, hogy legyenek olyan rendezvények, ahol fokozatosan figyelnek a fiatalokra. Elhangzott, a Kapolcska évről évre egyre népszerűbb a gyerekek körében, akiknek nem csak a foglalkozások, hanem a közös együttlét is örömet és élményt okoz.

„9 és 15-16 éves fiatalokat vártunk és jöttek is. Szakpedagógusok vezetik őket, bentlakásos, tehát sátortáborban laknak Kapolcs területén, és 13 szekcióban működnek. Tehát a kultúra, a művészet egy picit hidat képez az ő kultúrájuk és a felnőttek kultúrája között.” - emelte ki a Kapolcska főszervezője.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén 20 millió forinttal támogatta a Kapolcskát, de emellett több uniós pályázaton is sikerrel szerepelt a rendezvényt szervező alapítvány. A sajtótájékoztatón elhangzott, a jövőben szeretnék a tábort nemzetközi szintre is kiterjeszteni.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A Zala Megyei Mozgássérültek Egyesülete először szervezte meg őszbúcsúztató programját Keszthelyen.
 
Megjelent a Balatoni Múzeumi Füzetek 11. száma. Címe: “A sümegi Darnay Múzeum kéziratgyűjteménye”.
 
Márton-naphoz kapcsolódva szervezett őszbúcsúztató programot a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely
 
A keszthelyi Pelso, és a zalaszentgróti Maestriana Mentőcsoport is minősítést szerzett Reziben.
 
A gyerekek a Család és KarrierPONT fehívására rajzoltak.
 
November 25-én bezár a Helikon Kastélymúzeum.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó