+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Hangszereket próbálhattak ki az érdeklődők
2019. május 31. péntek 15:51 - Keszthely
Hangszereket próbálhattak ki az érdeklődők
Az ütős, a vonós, a billentyűs és a fúvós hangszerek voltak terítéken a Festetics György Zeneiskola nyílt napján, ahol hangszerpróbára várták a gyerekeket. A fiatalok megismerhették a hangszerek működését, de más játékos feladatokat is megoldhattak. A jelenlegi zeneiskolások pedig koncertre készültek a héten, amin az olaszországi útjukon előadott műveket mutatták be a közönségnek.

A nyílt nap alkalmával minden résztvevő játszhatott egy-egy könnyebb dallamot a választott eszközön. Rauch Dorina első alkalommal tartott a kezében hegedűt, a Süss fel nap című gyerekdalt próbálta ki rajta.

„Amikor jöttünk az iskolával, akkor hallottam erről. És eljöttünk most anyukámmal és a hegedű tetszett először a legjobban.”

A nyílt napon összesen 12-féle hangszer közül válogathattak a fiatalok. A felfedezés mellett játékos feladatokkal is várták az érdeklődőket a szervezők. A nyomozós játék és a zenei totó kitöltése is izgalommal töltötte el a gyerekeket.

Ezen az amatőr felvételen már a zeneiskola diákjainak egyik olaszországi koncertje látható. Ez is bizonyítja, hogy a jó hangszerválasztással és a sok gyakorlással akár külföldre is el lehet jutni az intézmény által. 33 fő kapott lehetőséget, hogy elutazzon Itáliába, ahol több koncertet is adtak.

„Azért az ottani gyerekek is tanultak, tanulnak zenét és ők is társultak hozzánk a koncerten. Ez délelőtt volt, ami az iskolai hangverseny volt és délután pedig a városközpontba a szülőknek és az érdeklődőknek muzsikáltak a gyerekek tényleg valóban nagy sikerrel.” - tájékoztatott Bánhidai Tamás

Az utazásról egy vetítéssel egybekötött élménybeszámolót és koncertet tartottak az intézményben, ahol felidézték a legemlékezetesebb pillanatokat. Köszönetet mondtak Horváth Zoltánnak, aki az út szervezésében vett részt.

„2018 januárjában az igazgató úr, Bánhidai Tamás keresett meg, hogy mint régi csellista és zeneiskolás növendék tudnék-e segíteni, hogy Olaszországgal fölvegye a kapcsolatot a zeneiskola. És akkor ilyen módon elkezdődjön egy ilyen barátkozás a két intézmény között és akkor én is így próbáltam gondolkodni, hogy kik azok az olasz ismerőseim, akik ebben tudnak segíteni és akkor így jutottunk el Campobassoba.”

A hatnapos kiránduláson nagyon jól érezték magukat a résztvevők, ezt a több száz fénykép is bizonyítja. Sokan először játszottak külföldön.

„Tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt, hogy teljesen idegen közönség és nagy közönség előtt játszani. Így jó volt, meg hogy egyáltalán nem ismertem őket így idegen helyen.” - mondta el Gyuk Róna

A kirándulással kapcsolatos találkozón az Olaszországban játszott darabokat is hallhatta a közönség. Az eseményen elhangzott, várhatóan jövőre is szerveznek egy külföldi utat a zenészpalánták számára.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A Georgikon Udvarán köszöntötték az őszt.
 
Elismerték a nyugdíjas pedagógusokat és köszöntötték a pályakezdőket a Városházán.
 
Jövő héten változatos sportprogramokkal várják az érdeklődőket.
 
32. alkalommal rendezték meg a Vajda Napokat.
 
A 2019 februárjában megkezdett beruházást 103 millió forinttal támogatta a Kisfaludy-program.
 
Tavalyhoz képest 10, akár 20 %-kal is magasabb lehet idén a dió ára az országban.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó