+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felújítják az önkormányzat épületét
2019. május 15. szerda 16:14 - Vonyarcvashegy
Felújítják az önkormányzat épületét
50 milliós fejlesztési támogatásból újítják fel a vonyarcvashegyi önkormányzat épületét. A korszerűsítési munkálatok kapcsán felújítják a fűtésrendszert, cserélik a nyílászárókat valamint többek között újracserepezik a teljes tetőszerkezetet. Az átalakítások költségeihez az önkormányzat is hozzájárult.

A vonyarcvashegyi önkormányzat épületének korszerűsítési munkálatai tavaly novemberben indultak. A fejlesztések oka többek között, hogy az idegenforgalom és a turizmus szempontjából is egy új arculatot, egy látványos dizájnt érjen el a község. Az átalakítás vége idén július 30-ára van kitűzve.

„A munkálatok konkrétan az önkormányzati épület energetikai korszerűsítése, fűtésrendszernek a felújítása, kazáncsere, ezzel kapcsolatos munkák és teljes homlokzati felújítási munkák, ami érintette a nyílászárókat, hőszigetelés és teljes tetőszerkezetnek az újracserepezését, újralécezését és voltak ugye benne teljesen más kialakítás, új nyílászárók kerültek be” - mondta el Tisza Péter a kivitelező cég vezetője. 

A felújításra 2017-ben egy pályázat kapcsán nyertek el 50 milliós vissza nem térítendő támogatást. Az évek során azonban a fejlesztési költségvetés a növekvő építőanyag és a munkaerődíjak miatt nem fedezte teljes mértékben a munkálatokat, ezért szükségessé vált az egyéb forrásokból származó kiegészítés. A plusz költségeket az önkormányzat vállalta magára.

„Mondhatjuk úgy, hogy inkább saját erővel, tehát önkormányzati saját erejével és a vidékfejlesztési pályázat segítsével. Ez egy 85%-os pályázat volt, de sajnos az árak alakulás miatt ez körülbelül olyan 60,40 %. Tehát 60% a támogatott rész, és 40% az önrész.” - ismertette Péter Károly.

A korszerűsítő munkálatok folyamán csupán az irattárat kellett elköltöztetni, az önkormányzati munkálatok zavartalanul folytatódhattak. A kivitelezőket sürgeti az idő, hiszen a közelgő, május végi Európai Parlamenti választások idejére az irattárnak vissza kell kerülnie eredeti helyére.

Rácz Alexandra - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
A római kori fenékpusztai erőd elevenedik meg a Balatoni Múzeum legújabb kiállításán.
 
Több mint 1 millió forint gyűlt össze a hétvégén a Fuss, hogy mások is túlélhessék! versenyen.
 
8. alkalommal nyitották meg a Trófeaszemlét a Vadászati Múzeum parkjában.
 
Idén is zarándokolnak Sümegre.
 
Rezisztens és új szőlőfajtákat is szemügyre vehettek az érdeklődők Cserszegtomajon.
 
Régészek és építészek tárgyalják, hogy milyen lehetőségei vannak egy régészeti park kialakításának.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó