+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Felújítják az önkormányzat épületét
2019. május 15. szerda 16:14 - Vonyarcvashegy
Felújítják az önkormányzat épületét
50 milliós fejlesztési támogatásból újítják fel a vonyarcvashegyi önkormányzat épületét. A korszerűsítési munkálatok kapcsán felújítják a fűtésrendszert, cserélik a nyílászárókat valamint többek között újracserepezik a teljes tetőszerkezetet. Az átalakítások költségeihez az önkormányzat is hozzájárult.

A vonyarcvashegyi önkormányzat épületének korszerűsítési munkálatai tavaly novemberben indultak. A fejlesztések oka többek között, hogy az idegenforgalom és a turizmus szempontjából is egy új arculatot, egy látványos dizájnt érjen el a község. Az átalakítás vége idén július 30-ára van kitűzve.

„A munkálatok konkrétan az önkormányzati épület energetikai korszerűsítése, fűtésrendszernek a felújítása, kazáncsere, ezzel kapcsolatos munkák és teljes homlokzati felújítási munkák, ami érintette a nyílászárókat, hőszigetelés és teljes tetőszerkezetnek az újracserepezését, újralécezését és voltak ugye benne teljesen más kialakítás, új nyílászárók kerültek be” - mondta el Tisza Péter a kivitelező cég vezetője. 

A felújításra 2017-ben egy pályázat kapcsán nyertek el 50 milliós vissza nem térítendő támogatást. Az évek során azonban a fejlesztési költségvetés a növekvő építőanyag és a munkaerődíjak miatt nem fedezte teljes mértékben a munkálatokat, ezért szükségessé vált az egyéb forrásokból származó kiegészítés. A plusz költségeket az önkormányzat vállalta magára.

„Mondhatjuk úgy, hogy inkább saját erővel, tehát önkormányzati saját erejével és a vidékfejlesztési pályázat segítsével. Ez egy 85%-os pályázat volt, de sajnos az árak alakulás miatt ez körülbelül olyan 60,40 %. Tehát 60% a támogatott rész, és 40% az önrész.” - ismertette Péter Károly.

A korszerűsítő munkálatok folyamán csupán az irattárat kellett elköltöztetni, az önkormányzati munkálatok zavartalanul folytatódhattak. A kivitelezőket sürgeti az idő, hiszen a közelgő, május végi Európai Parlamenti választások idejére az irattárnak vissza kell kerülnie eredeti helyére.

Rácz Alexandra - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Dr.Károly Róbert előadásai segítik megérteni a komolyzenét.
 
Nagy tömeg fogadta a lipicai fogattal érkező Mikulást a keszthelyi Fő téren.
 
A 6. sz. választókörzetben szavazategyenlőség miatt kellett új voksolást kiírni.
 
Az idei évben 6,7 kilogram az egy főre jutó éves halfogyasztás, ez jóval elmarad az uniós átlagtól.
 
Ötödik alkalommal szervezték meg az eseményt a Georgikon Karon.
 
Nagyon jó borokra lehet számítani az idén. Szépen érett, egészséges gyümölcsöket szüreteltek az ősszel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó