+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Új játszótérrel gazdagodott a Ranolder Iskola
2019. március 14. csütörtök 16:38 - Keszthely
Új játszótérrel gazdagodott a Ranolder Iskola
Ma délelőtt adták át a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola udvarán található új játékszert. A hajóformájú komplexum 1,2 millió forintból valósult meg, mely összeget az iskola báljainak beszedett összegeiből tudták finanszírozni. A játékra három évet kellett várniuk a gyerekeknek, melyet most már a szünetekben és tanítás után is birtokba vehetnek.

Az iskola lelkipásztora szavai után már ki is próbálhatták a gyerekek az udvaron található hajóformájú játékot. Az eszközön mászóka, lengőhíd és csúszda is található. Bár a hajó már ősz óta a helyszínen volt, a birtokba vételre a biztonsági előírások miatt várni kellett. A gyerekek tetszését viszont már első pillanatban elnyerte a játék.

„Mert így ilyen szép színes és jól néz ki, meg tényleg ilyen hajó formája van.” - mondta el véleményét Tury Barnabás.

Az új játék ötlete már három éve megfogalmazódott. Az eszköz 1,2 millió forintba került. Mint Őry Gábor, a Ranolder Iskola igazgatója elmondta, ezt az összeget az intézmény Szülői Munkaközösségi Báljainak bevételeiből gyűjtötték össze.

„Már a 2016-os év báli bevételének a maradéka is benne van. És aztán hozzátettünk még két évnek a munkáját, úgyhogy így állt össze az az összeg, ami aztán lehetővé tette. Ugyanis úgy gondoltuk, hogy álmodjunk hát nagyot. Kicsivel nem érjük be, picit dolgozunk hozzá, próbálunk támogatást szerezni és akkor tényleg egy igazán impozáns és használható dolgot szeretnénk összehozni.” - ismertette az igazgató.

Az eseményen jelen volt Keszthely város alpolgármestere, Nagy Bálint is. Mint elmondta, a település életében mindig fontos, ha ehhez hasonló fejlesztések valósulnak meg, főleg egy oktatási intézményben.

„Hiszen az iskola jelenti a város jövőjét a gyerekeknek és nem mindegy, hogy milyen képzést kapnak, hogy készülnek fel az életre. És nagyon fontos amellett, hogy a megfelelő képzést megkapják, amellett a szabadidejüket is jól és kellemesen tudják eltölteni, erre egy ilyen játszótér ez kifejezetten jó alkalom és jó példa. Önmagában a játszótér megvalósulásával kapcsolatban köszönet illeti mindazokat, akik részt vettek a játszótér megvalósításában, előkészítésében, és azt gondolom, hogy azzal, hogy a Ranolder iskolának az udvara is megújul, csatlakozik ahhoz a kezdeményezéshez, aminek köszönhetően már az épület külseje is megújult.”

 

A hajó alakú játékszer várhatóan a gyerekek kedvence lesz a szünetekben. A jövőben is várhatóak fejlesztések az iskolában, amelyekre ugyancsak a bálok bevételéből szeretne fordítani az intézmény vezetősége.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Dr.Károly Róbert előadásai segítik megérteni a komolyzenét.
 
Nagy tömeg fogadta a lipicai fogattal érkező Mikulást a keszthelyi Fő téren.
 
A 6. sz. választókörzetben szavazategyenlőség miatt kellett új voksolást kiírni.
 
Az idei évben 6,7 kilogram az egy főre jutó éves halfogyasztás, ez jóval elmarad az uniós átlagtól.
 
Ötödik alkalommal szervezték meg az eseményt a Georgikon Karon.
 
Nagyon jó borokra lehet számítani az idén. Szépen érett, egészséges gyümölcsöket szüreteltek az ősszel.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó