+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Véget ért a Nők hete
2019. március 12. kedd 15:48 - Keszthely
Véget ért a Nők hete
Nagy sikernek örvendett idén is a Goldmark Károly Művelődési Központ Nők hete rendezvénysorozata. Az érdeklődők színházi előadáson vehettek részt, két kiállítás megnyitóra is várták a foltvarrás és a mozaik szerelmeseit, de meglepetés délutánt is szerveztek a hölgyeknek. A szervezők és a résztvevők elmondása szerint is nagyon jól sikerült az idei Nők hete.

A szombati meglepetés délután aratta az egyik legnagyobb sikert az érdeklődők körében a Nők hete rendezvénysorozaton. A Simándy teremben a résztvevők megtudhatták, hogy hogyan segítenek a színvitaminok, mindezek mellett pedig a virágkötés, dekorációkészítés rejtelmeibe is beleshettek. Sokan a rendezvénysorozat több programján is részt vettek.

„Én szinte az összes rendezvényen részt tudtam venni, és nagyon jól éreztem magam. Évek óta ez már egy színfolt itt a Goldmark színháznál, hogy nem csak nők napja van, hanem nők hete. Az első rendezvény a Csányi Sándor önálló estje volt, ami fantasztikus jól sikerült, telt házzal és imádtuk. Aztán nagyon különleges volt az Afréka című program.” - mondta egy résztvevő, Oláh Zsuzsa.

A Világjáró klub előadásán ez úttal Fodor Réka missziós orvos számolt be Afrikában végzett munkájáról. A rendkívül érdekes előadás egyben könyvbemutató is volt, ahol a nemrég megjelent Afréka című kötettel ismerkedhettek a résztvevők. A Balaton Színházban kiállítás is nyílt. A mozaik misztikája címmel, ahol az érdeklődők Pál Annamária szakrális mozaikképeit csodálhatták meg. A Festetics-kastély Helikon Könyvtárának könyvtárosától a Festetics család hölgytagjainak életébe nyerhettek betekintést a résztvevők.

„Nagyon örülök annak, hogy be tudtam mutatni a 8 generáción keresztül itt élő, Keszthelyen élő Festetics családtagok hölgy tagjait. A férfi tagokról azért úgy nagyjából többet tudunk, mint a hölgy tagokról, de határozottan állíthatom, hogy illik az a mondás rájuk, hogy minden sikeres férfi mögött áll egy erős hölgy, ez bizony a Festetics hölgyeknél is így volt.” - tájékoztatott Kériné Ódor Orsolya, a Helikon Könyvtár könyvtárosa.

A tavaszi zsongás című tárlaton számos színes faliképet, ágytakarót, párnát csodálhattak meg a foltvarrás szerelmesei. A kiállítás a rendezvénysorozat zárása után is látható a Simándy teremben. A Nők hete rendezvénysorozat alkalmából színes és változatos programokkal várták egy héten keresztül a hölgyeket és a férfiakat egyaránt.

„Az különösen jó volt, hogy a nőkön kívül a férfiak is jöttek hozzánk, hiszen Kádár Annamária előadása csütörtökön délután, és Fodor Réka missziós orvos afrikai előadása hétfőn este nagy érdeklődésre tartott számot. Nem csak a nőket szólítottuk meg, hanem a férfiakat is, és ennek mindig nagyon örülünk. Én azt remélem, hogy erről a hétről, aki többször eljött, több rendezvényünkön is itt volt, azt mondhatta, hogy érdemes volt, nagyon jó kis rendezvénysorozat volt, és figyeli továbbra is a rendezvényeinket.” - emelte ki Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója.

A Goldmark Károly Művelődési Központ természetesen 2020-ban is készül a Nők hetére. Jövőre is színházi előadással, mozgásformákkal, és számos nőket érintő témával várják az érdeklődőket.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó