+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Jobbik: csökkentek Keszthely bevételei
2019. február 15. péntek 16:49 - Keszthely
Jobbik: csökkentek Keszthely bevételei
Keszthely város 2019-es büdzséje a csodák költségvetése – vélekedik Herold János, a Jobbik önkormányzati képviselője. A politikus elmondta, a város az idei évben mintegy 8 milliárd 16 millió forintból gazdálkodik, ez 170 millióval kevesebb, mint a 2018-as összeg. Herold János hozzátette, a fenntartható működéshez ezt a mínuszt pótolni kell.

A Jobbik önkormányzati képviselője elmondta, a város bevételei csökkennek, és egyre kevesebb tulajdonnal rendelkezik az önkormányzat. Úgy véli, hogy Keszthely jelenleg a 2014-es év szintjén van. Herold János hozzátette, a költségvetésben 470 millió forint bevételt várnak ingatlaneladásokból. Véleménye szerint azonban ez nem tartható, ugyanis úgy véli, az eladásra kínált ingatlanok állapotukból adódóan nem kellenek senkinek. A Jobbik politikusa elmondta, a város demográfiai állapota is hozzájárul a bevételek csökkenéséhez. Herold János szerint a pályázatok megvalósulása is veszélybe került.

„Ebben a költségvetésben van egy közel 9 milliárdos pályázat, pontosabban a pályázati önrész van megjelölve 150 millió forintban, amit szintén úgy látjuk, úgy látom, hogy ezt nagyon-nagyon nehéz lesz megtartani vagy ez a 150 millió forint nem lesz elegendő ahhoz, hogy a pályázati önrészeket Keszthely városa méltán tudja fedezni. Így nyilván a fejlesztések fogják ezt sínyleni.” - mondta a Jobbik önkormányzati képviselője.

Herold János hozzátette, az utak fejlesztésére elkülönített 78 millió forint minimális, de látványos beruházásokra lesz elég. Kiemelte, véleménye szerint a csütörtökön elfogadott költségvetés hosszú évtizedek rossz gazdálkodásának az eredménye. Weller-Jakus Tamás az önkormányzatok jelenlegi helyzetéről ejtett szót a sajtótájékoztatón. Elhangzott, az elmúlt tíz évben nem emelkedett az önkormányzatok finanszírozása, ezért úgy gondolja, hogy ma nehezebb gazdasági helyzetben vannak, mint évekkel ezelőtt.     

Regman Karola - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó