+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Elszállították a fenyőfákat
2019. január 30. szerda 17:09 - Keszthely
Elszállították a fenyőfákat
14 tonna fenyőfát gyűjtöttek össze idén a HUSZ Kft. munkatársai. Ez néhány tonnával meghaladja az elmúlt évek mennyiségét. A hulladékszállító cég ügyvezetője szerint fennakadás nélkül zajlott az idei fenyőgyűjtés, nagyobb mennyiséggel a lakótelepek környékén lehetett találkozni. Az összeszedett fenyőkből ez úttal is fűtőanyag készül.

Kedden délelőtt utoljára szedték össze szervezetten a kidobott karácsonyfákat Keszthelyen. A HUSZ Kft. munkatársai a bio hulladékszállítási napokon gyűjtötték a fenyőfákat városszerte. Az idei évben minden szállítási körzetben 2-2 időpontban tehették ki az ingatlanok elé a fákat a lakosok. A cég munkatársai ez úttal is a lakótelepek környékén találkoztak nagyobb famennyiséggel.

„Rendben lezajlott a fenyőfák elszállítása. Két alkalommal mentünk minden körzetbe, két héttel ezelőtt hétfőn-kedden, meg tegnap-tegnapelőtt. Összesen 14 tonna fenyőfát gyűjtöttünk össze, ez egy picikét meghaladja az előző évi mennyiséget. Ugyanakkor számítunk arra, hogy akik később helyezik majd ki a fenyőfát, ott is rendelkezésre állunk, nyilván a megfelelő járművel össze fogjuk majd szedni.” - tájékoztatott a HUSZ Kft. ügyvezető igazgatója, Kőrös László.

Az ügyvezető felhívta a figyelmet, az továbbra sem jó gyakorlat, hogy a fenyőfákat zsákba csomagolva teszik ki a lakók. Ez ugyanis megnehezíti a dolgozók munkáját, hiszen a bezsákolt fákat csak a nejlon eltávolítása után lehet újrahasznosítani.A HUSZ Kft. által összegyűjtött fenyőfáknak ugyanis utóéletük is van. A KETÉH telepen ledarált és felhalmozott kupacból fűtőanyag készül majd. A magas gyantatartalom miatt a leaprított fenyőfát más zúzalékkal is összekeverik, így válik alkalmassá a távfűtéshez szükséges energia előállítására.         

Regman Karola - Keszthelyi TV     

     

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Tiszteletjegyeket kaptak rászoruló családok.
 
Egy héttel ezelőtt a Zala Megyei Kormányhivatal szakembere vett mintát a Balatonból, megjött az eredmény.
 
Az újdonságokról a Vodafone, az Országos Mentőszolgálat és a vízimentők vezetői számoltak be.
 
Kiváló minőségű hazai borokkal várják három napon át az érdeklődőket.
 
Új hétvégi program várja a Helikon Kastélyba látogatókat.
 
Tanulnak, alkotnak és játszanak a rajztáborban a gyerekek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó