+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Közösségi és játszótér felújítás is szerepel a tervek között
2018. május 31. csütörtök 17:04 - Keszthely
Közösségi és játszótér felújítás is szerepel a tervek között
Az elmúlt időszak eredményeiről és a jövőbeni tervekről is szó esett Nagy Bálint, a zámori városrész önkormányzati képviselőjének lakossági fórumán. Téma volt a Libás Strand fejlesztése, az esőzések során felmerülő vízkárok enyhítésének lehetőségei, valamint a városrész közösségi és játszótereinek felújítása is.

A közösségi terek kialakítása és fejlesztése az egyik cél a jövőben a Zámorban. Mivel a városrészben aktívak a civil szervezetek és sok a kisgyermekes család, így kiemelt figyelmet fordítanak a Barátok asztalának felújítására és a játszóterekre is. Ennek köszönhetően újulhat meg a Semmelweis utcai játszópark – hangzott el a lakossági fórumon.

„Ez egy olyan projekt lesz, ami azt gondolom, hogy az év végéig meg kell, hogy valósuljon először is. Másodszor pedig annak, hogy milyen részletek legyenek a játszótér stílusát illetően, a közösségi tér stílusát illetően, szeretném kikérni az embereknek a véleményét, hogy kinek mi az elképzelése, és a javaslatokat összegyűjteném. Ez alapján továbbítanám majd a megvalósítás előtt.” - mondta a városrész önkormányzati képviselője.

Nagy Bálint arról is beszélt, a Libás strand immár második éve a város üzemeltetésében van. Ennek köszönhetően több pályázati pénz jut a felújítására is. Az elmúlt évben megújult a keleti bejárat parkolója, illetve 50 millió forintból többek közt új vizesblokk épült. A városrész képviselője szót ejtett a heves esőzések során felmerülő vízkárokról is. Elhangzott, az elmúlt évben megtörtént a szennyvízvezeték kibővítése, és szó van a vasúti töltéseknél lévő átereszek kitisztításáról, valamint az átemelő szivattyú bővítéséről is. Az évente két alkalommal összehívott lakossági fórumon a résztvevők felvetéseiről is szó esett.

„Azt szoktam kérni a lakóktól ilyenkor a lakossági fórumon, és most már meg is szokták tőlem azt gondolom, hogy mondják el a problémákat, mondják el azokat a gondokat, amiket ők napi szinten látnak. Alapvetően a városrész lakóinak szól ez a lakossági fórum, de nyilván a város egyéb területein is érezhető problémákat mondják el. Beszéljünk egymással nyíltan és őszintén, lássuk azokat a gondokat, problémákat, amikkel küzdenek a lakók azért, hogy megfelelő megoldásokat tudjunk közösen a lakókkal, a lakókért megvalósítani.” - tette hozzá a képviselő.

A Barátok asztalánál tartott fórumon beszéltek arról is, hogy a jövőben több járdát újítanak majd fel a városrészben. Mindezek mellett hangsúlyos téma volt a Keszthelyi Kórház környékén lévő parkolók bővítése is.  

Regman Karola - Keszthelyi TV  

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Egyre növekszik Európa szerte és hazánkban is a koronavírus fertőzöttek száma. Tartsuk be a szabályokat!
 
A Police Café program keretein belül tanácsokat adtak a hatóságok az érdeklődőknek.
 
Fafaragással és hímzéssel foglalkoztak a Zala Megye Népművészetéért Alapítvány táborában.
 
Nyáron mutatja legszebb arcát a keszthelyi zsinagóga mellett elterülő, egyedülálló biblikus kert.
 
A hétvégén úttörő programot kínált a Helikon Kastélymúzeum: a kínálat “Parkmozival” bővült.
 
Az Asbóth Szakgimnázium csaknem 400 diákja végez nyári gyakorlatot.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó