+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Ünnepélyes Állatpark átadás
2013. június 20. csütörtök 13:48 - Keszthely
Ünnepélyes Állatpark átadás
A közönség előtt már egy éve nyitva áll a közkedvelt állatpark, de a beruházás most fejeződött be a fogadóépület átadásával. Ünnepélyesen is átadták június 20-án a Festetics Állatparkot.

A Bakonyerdő Zrt. felismerte, hogy a társadalom természetes környezet iránti érdeklődésének felébredésével a környezettudatos gondolkodás formálásában és a környezeti nevelésben fontos szerepet kell vállalnia. Egyre nagyobb igény mutatkozik az erdő közjóléti, természetvédelmi funkciói iránt. Ugyanakkor kiemelt feladata közvetíteni a Zrt. elkötelezettségét a társadalmi igények legteljesebb kiszolgálásának irányába. Céljaik között szerepel, hogy az erdőgazdálkodást a közvélemény ne csak fairtással társítsa, hanem tevékenységük erdő felújítási, erdő és természetvédelmi szerepét, közjóléti rekreációs, valamint oktatási funkcióit is megismerje.

Varga László vezérigazgató elmondta: A Zrt. elkötelezett híve a fentieknek, az elmúlt években ezen irányelvek vezérelték közjóléti tevékenységüket. Ilyen gondolatok alapján hozták létre azt a 60 milliós beruházást amely a közönség előtt már egy éve nyitva áll, de a fogadóépület megépítésével egyidőben ünnepélyesen június 20-án adták át.

A Magyar Fejlesztési Bank mint az erdőgazdálkodások tulajdonosa kiemelkedően fontosnak tartja a közjóléti beruházásokat, a környezettudatos gondolkodást és a környezeti nevelésben való szerepvállalást. A megnyitón Ruzsics Ferenc Keszthely város polgármestere fejezte ki köszönetét az együttműködésért, a turisztikai látnivalók bővítéséért.

Az avatást követően a vendégek személyesen is megismerkedhettek a 4,2 hektáros Festetics Imre Állatparkkal, mely a nyári időszakban minden hónapban különböző programokkal kedveskedik a látogatóknak, hogy még színesebbé tegyék az állatparkban eltöltött időt.

Keszthelyi Televízió -  Hegedüs Éva

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Az influenzaszerű megbetegedések miatt több osztályon is látogatási tilalom lépett életbe.
 
Egy keszthelyi diáklány, Kéri Anna Katica nyerte meg a Nagy Magyar Filmteszt országos versenyét.
 
Sajtótájékoztató keretén belül számolt be Nagy Bálint bővebben a képviselő-testületi ülés döntéseiről.
 
Nyolc keszthelyi sportoló is továbbjutott az országos tollaslabda diákolimpia döntőjére!.
 
A jó idő miatt zavartalanul zajlanak a szőlőmetszések.
 
Február 26-án volt hamvazószerda, amely a böjtölés, a megtartóztatás kezdő napja a hívők számára.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó