+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Programkavalkád a hosszúhétvégén
2018. augusztus 16. csütörtök 14:36 - Keszthely
Programkavalkád a hosszúhétvégén
Gyermekprogramokkal, koncertekkel és kirakodóvásárral várják az érdeklődőket az augusztus 20-i hétvégén a Balaton-parton. A Zenepavilonnál a Madách színház művészei, a Ghymes és a Firkin is fellép, a városi ünnepségre pedig hagyományosan a Fő téren kerül majd sor.

2016 után ismét fellép a Ghymes együttes augusztus 20-án Keszthelyen. Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is színes programokkal várják a helybélieket és a városba érkező vendégeket. A koncerteknek a Zenepavilon ad helyet, de kézműves vásár és gyermekprogramok is lesznek a hosszú hétvégén.

„Lényegében péntektől már programok lesznek, a Madách Színház művészei mutatkoznak be koncerttel, egyéni fellépéssel. Pénteken már megtelik élettel a Balaton-part, a Zenepavilon és a környéke. Megérkeznek a kitelepülők, kézműves vásár, gyermekjátékok. A hagyományos vásári gasztronómia is betelepszik ide a Balaton-partra, úgyhogy péntektől már elindul a programsorozat. Szombaton folytatódik, szombati fellépőink operett és musical gála a Megarox társulat előadásában, illetve retro disco fog majd következni.” - tájékoztatott Osvald Bálint, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatóhelyettese.

Vasárnap Miller Zoltán és a Ghymes együttes is szórakoztatja a közönséget, de a nemzeti ünnepen sem maradnak program nélkül a vendégek. A gyermekprogramok mellett fellép a Boombatucada ütőegyüttes és a Firkin.Az ünnepségsorozatot hagyományos tűzijáték zárja 21 órakor. Ezt az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a mólószárról lövik majd fel, így nagyon jól be lehet látni az egész Keszthelyi-öbölből. Több tűzijátéknéző sétahajó is indul. Augusztus 20-án a belvárosba is várják az ünneplőket.

„8.30-tól a Fő téren, a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban lesz a kenyérszenteléssel egybekötött ökumenikus istentisztelet, majd azt követően a Fő téren kerül sor a hivatalos városi ünnepségre szónoklatokkal, ünnepi beszéddel, illetve a helyi versmondó kör és a Nagyváthy Néptáncegyüttes ünnepi műsorával.” - tette hozzá az igazgatóhelyettes.

A Zenepavilonra a programok idejére egy ponyva is felkerül, és természetesen világító- és hangosító berendezéseket is telepítenek a helyszínre a szervezők. A hosszú hétvége részletes programja megtalálható a város webes felületein. 

Regman Karola - Keszthelyi TV

         

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A vállalkozások továbbra is szállíthatják a hulladékot a KETÉH telepre.
 
Keszthely polgármestere 100 darab mosható maszkot vett át kedden délelőtt a Krokker házaspártól.
 
A koronavírus miatt a Balatoni Múzeum határozatlan időre bezárja összes kiállítását.
 
Az intézkedések első ütemeként számos fejlesztést és beszerzést is későbbre halaszt a város.
 
A pedagógusoktól és a szülőktől is nagy erőfeszítést kíván az otthoni tanulás.
 
Hogyan telik az idő a házi karanténban? Egy balatonszentgyörgyi család mindennapjaiba tekinthetünk bele.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó