+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Vízen az iskola
2014. június 11. szerda 10:28 - Gyenesdiás
Vízen az iskola
Evezés, csomókötés, különféle természettudományos és játékos feladatok színesítették a gyenesdiási ’Vízen az iskola’ vetélkedőt. A helyi Kárpáti János Általános Iskola ez alkalomból vendégül látta testvérintézményét Sokorópátkáról, akikkel egy TÁMOP pályázat keretében valósítanak meg testvériskolai kapcsolatot. A 15 állomásos vetélkedőn a tudás mellett a következő tanévre szóló kedvezményeket nyerhettek a gyerekek.

 Az evezős vetélkedő az egyik legnépszerűbb állomása volt a Vízen az iskola versenynek. A Diási Játékstrandon a diákoknak kis vitorla nélküli optimist hajókkal kellett evezniük és kormányozniuk a bóják körül.
Ennek a feladatnak az a célja, hogy a biztonságos vízen közlekedésre szoktassák a gyerekeket, akik közül többen most eveztek először.

A Vízen az iskola vetélkedő keretében a vízimentőknél is próbára tették a diákok tudását. Minden állomáson pontozták a gyerekek teljesítményét.

A balatoni hajózás és vitorlázás létfontosságú ismerete a különféle csomók kötése, így ebben is próbára tehették magukat a gyerekek, de a magyar tenger halait is fel kellett ismerniük.
A strandon rendezett iskolai programon a Kárpáti János Iskola tanulói mellett a Sokorópátkai Általános Iskola diákjai is részt vettek. A két intézmény egy TÁMOP pályázatnak köszönhetően találkozhat a Balaton partján, melynek célja az Ökoiskolák testvériskolai kapcsolatának fejlesztése a Balaton és a Kisalföld között a természettudatos magatartás jegyében.

A Kárpáti János Általános Iskolában régi hagyományai vannak az ilyen programoknak, melynek a célja, hogy a gyerekek szórakozva tanuljanak és - úgymond – megtapasztalják a Balatont.

A Vízen az iskola vetélkedőn több mint 30 csapat versengett. A program fő célja a tanulás, de a sikeres csapatok túra napot és felelet alóli felmentést is nyerhettek a következő tanévre.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

A programhoz a Sokorópátkai Általános Iskola a TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0105 Ökoiskolák testvériskolai kapcsolata a Balaton és a Kisalföld között a természettudatos magatartás fejlesztésére című pályázat keretében kapcsolódott.

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
további híreink
 
A nagy melegben védjük bőrünket a nap káros hatásaitól!
 
Az egészséges életmódra és a sportra fektették a hangsúlyt a cserkész táborban.
 
Vendégünk: Forstner Anna a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület elnöke
 
Az útlezárás a tervek szerint július 8-án reggel 8 órakor kezdődik, és július 12-e 18 óráig tart.
 
A voksokat októberig lehet leadni a 12 döntőbe került fára.
 
Senki nem sérült meg. Körülbelül ezer ügyfélnél ment el az áram Gyenesdiáson.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár