+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Borúra derű - esővel indult a borfesztivál
2014. július 11. péntek 19:38 - Gyenesdiás
Borúra derű - esővel indult a borfesztivál
„Az eső is csak azért van, hogy jobb termés legyen”- hangzott el a Gyenesdiási Borfesztivál megnyitóján. Az esős idő ellenére is várták a borházak és pecsenyesütők a vendégeket, akik a nyitónapon folklórműsorokkal szórakozhattak. A szervezők ma este Piramis koncerttel, hétvégén pedig gyerekműsorokkal és tematikus napokkal készülnek a borkedvelőknek.

 A kitartó borkedvelőknek még az esős idő sem szegte kedvét a borfesztivál nyitónapján. A csapadékos hideg időben a bor inkább melegítette a testet, mintsem hűsítette volna.
A borházak és pecsenyesütők is kitartóak voltak, bár a forgalom meg se közelítette az elmúlt év nyitónapját, így is várták az ételre-italra vágyókat.

Dr. Brazsil József a Da Bibere Zalai Borlovagrend elnök-nagymestere vigasztalással szólt a rossz idő ellenére szép számmal megjelentekhez. A borrend első embere elmondta, hogy az eső is csak azért van, hogy jobb legyen a termés. Brazsil József szerint a bornak nagy közösségformáló szerepe van.

Gyenesdiás a helyieknek és ideérkezőknek egyaránt számos programot kínál, melyek közül kiemelkedik a borfesztivál, mely tematikus programjaival a folyamatosan fejlődő Kárpáti korzón évről-évre teljesedik.

A nyitónapon helyi és környékbeli fellépők folklórműsorával szórakoztatták a vendégeket. A Gyenesdiási Bornapok minden évben tematikus napi programokkal zajlik, melyek gyerekműsorokkal kezdődnek, hiszen a fesztivál szervezői nagy figyelmet fordítanak a családokra. Természetesen minden évben egy nagy fellépővel is várják a közönséget.

A borfesztivál színpadja és nézőtere is rendezvénysátor alatt zajlik, így az eső miatt minden tervezett programot megtartanak. Hétvégére a meteorológia már kecsegtetőbb, borfesztiválhoz illő időjárást jósol.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
7
további híreink
 
Megnyílt a Borutca Balatongyörökön.
 
Szombaton látványos programokkal készülnek a gyenesdiási rendezvényen.
 
60 fő töltött el öt napot nomád körülmények között a Rezi Várbarátok Köre Egyesület jóvoltából.
 
A Balatoni Halgazdálkodási Zrt. az Agrárminisztérium támogatásával valósította meg a beruházást.
 
Meg tudják vásárolni a két mentőhajót a vízimentők.
 
A 35 éves növény teljes pompájában szezon végéig látható a Pálmaház udvarán.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó