+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 30 év, 30 képben
2015. február 3. kedd 11:55 - Keszthely
30 év, 30 képben
Harminc éves fennállását ünnepelte a hétvégén a Keszthelyi Televízió. Kollégáinkkal nagyszabású, fotó és technikatörténeti kiállítást állítottunk össze, mellyel bemutattuk a televízió elmúlt három évtizedét. A Balaton Színházban a jelenlegi és egykori kollégák mellett számos vendég tisztelte meg a Keszthelyi Televízió születésnapját.

 "Jó estét kívánok! Tisztelettel és nem kis meghatottsággal üdvözlöm városunk valamennyi lakóját a Keszthelyi Városi Televízió első adása alkalmából." - így köszöntötte a nézőket Tóth István tanácselnök 1985. február 25-én pontban 19.30-kor. A Keszthelyi Televízió Zala megyében elsőként, az országban negyedikként kezdte meg adásait. Az alapító tagok a kezdetekben amatőrként, társadalmi munkában végezték a munkát.
Cservenka György felelős szerkesztője és adásrendezője volt a televíziónak. A városi tévében eltöltött évek máig meghatározóak számára.

A harminc éves fennállást ünneplő kiállítás emléket állít az egykori kollégáknak és bemutatja, hogy milyen körülmények között indult el a műsorgyártás Keszthelyen. A fotók mellett technikai eszközök is felsorakoznak a tárlaton, melyeket működés közben is megtekinthettek a látogatók. A televízió óriási archívuma több mint harminc műsor minden adását őrzi, ezeknek egy-egy pillanata is a nézők elé tárul.

A kiállítást Ruzsics Ferenc polgármester nyitotta meg és méltatta a televízió alapítóit és minden dolgozóját.
Köszöntőt mondott Békés Sándor újságíró. A Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójának alapító főszerkesztője nagy segítséget nyújtott a Keszthelyi TV elindulásában és maga is jelen volt az első adásnál.
"A Keszthelyi Televízió jó úton jár, mert szereti a várost és szereti a nézőit. Megérdemli hát, kedves keszthelyiek, hogy Önök is szeressék a televíziójukat." - mondta el a helyi televíziók nagy pártolójaként és szakértőjeként számon tartott újságíró.

A Keszthelyi Televízió ügyvezető-főszerkesztője dr. Molnár András felelevenítette a kezdeteket és méltatta az egykori és jelenlegi kollégákat. A kiállítással a televízió fő célja a visszaemlékezés volt, de fontos, hogy milyen jövőkép áll a helyi televíziók előtt. A kezdetek óta a televíziónál dolgozó Molnár András szerint az embereket a helyben történtekről egy helyi televízió tudja tájékoztatni. "Nekünk nem a szórakoztató műsorokkal kell felvennünk a versenyt, hanem híreket, információkat adni és bemutatni a helyi értékeket." - mondta el a televízió vezetője.

A 30. születésnapot egy óriási televíziót mintázó tortával tette teljessé a Keszthelyi TV. A 30 év, 30 képben címet viselő kiállításmegnyitó pezsgős koccintással és kötetlen beszélgetéssel zárult. A tárlat február 28-ig várja a látogatókat a Balaton Színház Simándy termében.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó