+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / 30 év, 30 képben
2015. február 3. kedd 11:55 - Keszthely
30 év, 30 képben
Harminc éves fennállását ünnepelte a hétvégén a Keszthelyi Televízió. Kollégáinkkal nagyszabású, fotó és technikatörténeti kiállítást állítottunk össze, mellyel bemutattuk a televízió elmúlt három évtizedét. A Balaton Színházban a jelenlegi és egykori kollégák mellett számos vendég tisztelte meg a Keszthelyi Televízió születésnapját.

 "Jó estét kívánok! Tisztelettel és nem kis meghatottsággal üdvözlöm városunk valamennyi lakóját a Keszthelyi Városi Televízió első adása alkalmából." - így köszöntötte a nézőket Tóth István tanácselnök 1985. február 25-én pontban 19.30-kor. A Keszthelyi Televízió Zala megyében elsőként, az országban negyedikként kezdte meg adásait. Az alapító tagok a kezdetekben amatőrként, társadalmi munkában végezték a munkát.
Cservenka György felelős szerkesztője és adásrendezője volt a televíziónak. A városi tévében eltöltött évek máig meghatározóak számára.

A harminc éves fennállást ünneplő kiállítás emléket állít az egykori kollégáknak és bemutatja, hogy milyen körülmények között indult el a műsorgyártás Keszthelyen. A fotók mellett technikai eszközök is felsorakoznak a tárlaton, melyeket működés közben is megtekinthettek a látogatók. A televízió óriási archívuma több mint harminc műsor minden adását őrzi, ezeknek egy-egy pillanata is a nézők elé tárul.

A kiállítást Ruzsics Ferenc polgármester nyitotta meg és méltatta a televízió alapítóit és minden dolgozóját.
Köszöntőt mondott Békés Sándor újságíró. A Magyar Televízió Pécsi Körzeti Stúdiójának alapító főszerkesztője nagy segítséget nyújtott a Keszthelyi TV elindulásában és maga is jelen volt az első adásnál.
"A Keszthelyi Televízió jó úton jár, mert szereti a várost és szereti a nézőit. Megérdemli hát, kedves keszthelyiek, hogy Önök is szeressék a televíziójukat." - mondta el a helyi televíziók nagy pártolójaként és szakértőjeként számon tartott újságíró.

A Keszthelyi Televízió ügyvezető-főszerkesztője dr. Molnár András felelevenítette a kezdeteket és méltatta az egykori és jelenlegi kollégákat. A kiállítással a televízió fő célja a visszaemlékezés volt, de fontos, hogy milyen jövőkép áll a helyi televíziók előtt. A kezdetek óta a televíziónál dolgozó Molnár András szerint az embereket a helyben történtekről egy helyi televízió tudja tájékoztatni. "Nekünk nem a szórakoztató műsorokkal kell felvennünk a versenyt, hanem híreket, információkat adni és bemutatni a helyi értékeket." - mondta el a televízió vezetője.

A 30. születésnapot egy óriási televíziót mintázó tortával tette teljessé a Keszthelyi TV. A 30 év, 30 képben címet viselő kiállításmegnyitó pezsgős koccintással és kötetlen beszélgetéssel zárult. A tárlat február 28-ig várja a látogatókat a Balaton Színház Simándy termében.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

galéria
1
2
3
4
5
6
7
8
további híreink
 
A májusi csapadékmennyiség elegendő volt a terményeknek, a hideg viszont nem tett jót a növényeknek.
 
Két hét múlva rendezik a Pünkösdi Regattát.
 
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
 
A betegek tájékoztatásának segítésére fejlesztettek új rendszert a kórházban Keszthelyen.
 
A 101 heliogravürből álló tárlatot egészen szeptember 22-ig tekintheti a közönség.
 
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó