+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Itt a farsang, áll a bál
2016. február 3. szerda 15:39 - Keszthely
Itt a farsang, áll a bál
Vízkereszttel megkezdődött a farsangi időszak. A február 9-ei húshagyó keddig számos maskarás rendezvényt tartanak. A keszthelyi óvodákban ezen a héten kezdtek jelmezbe bújni a gyerekek. Sok óvodás és családjuk már nagyban készülődik, hétvégén rendezik ugyanis a Keszthelyi Városi Karnevált. A szervezők gólyalábasokkal, ütősökkel is készülnek. A nevezések alapján akár hatszáz indulója is lehet a karneválnak.

Mesefigura, akcióhős és különféle állatok bőrébe bújtak az óvodások. Február első hetében rendezik a keszthelyi óvodákban a farsangot. Ezen a napon ide illő zenés, táncos játékokkal készülnek az intézményekben. Az óvónők és dadusok is jelmezbe bújtak. A Gagarin utcai Tagóvodában Kleopátra, Szörnyella De Frász, vagy bohócjelmezben terelgették a csöppségeket.

Pinatat is ütöttek a gyerekek. A Mexikóból származó, ma már az Egyesült Államokban és Európában is megjelenő parti kellék cukorkát és más édességeket rejt. A finomságokhoz úgy juthatnak hozzá a gyerekek, ha szétütik a színes papírfigurát.

A Gagarin utcai Tagóvoda apróságai nem csak az óvodában bújnak jelmezbe. Szinte minden évben részt vesznek a Keszthelyi Karneválon. Két éve fődíjasai voltak a rendezvénynek. Akkor kéményseprőnek öltöztek. Mostani jelmezüket még titokban tartják. De már régóta készülnek a szülőkkel a hétvégére.

„Minden családban talán egy kicsit jobban magáénak érzi a jelmezt gyermek és szülő is, ha ők is besegítenek, úgy hogy mindenkinél a jelmez otthon készül el. Mi az ötletet adtuk, a mintadarabot megmutattuk és igazából egy jó kis program keretében a szülők a gyermekkel közösen fogják elkészíteni az idei farsangra a jelmezét a gyereknek, meg persze a szülők ha beöltöznek, akkor saját maguknak is.”  - mondja Brunnerné Horváth Edit a tagóvoda vezetője.

Tavaly óriási tömeg kísérte figyelemmel a Keszthelyi Karnevált. A kastélytól induló jelmezeseket a Goldmark Károly Művelődési Központ előtt szemlézi meg idén is a zsűri. A cél a Fő tér, ahol a színpadon ismét bemutatkozhatnak az egyéni és csoportos jelmezesek. Az előzetes regisztráció alapján a szervező Balatoni Borbarát Hölgyek 30-35 indulóra számítanak. 

„Várhatóan öt és hatszáz között lesz reményeink szerint a beöltözött jelmezesek száma és miután a meteorológiai előrejelzés szerint jó idő lesz, talán még a nap is kisüt, így nagyon bízunk benne, hogy a közönség is szép számmal megjelenik.” - mondta el kérdésünkre a szervezó Borbarát Hölgyek elnöke, Dévényiné Balogh Gyöngyi.

A ritmust idén is a Boombatucada ütősei szolgáltatják. A szervezők a hangulat kedvéért a gólyalábasokkal és lufi hajtogató Tüsi bohóccal is készülnek. A Keszthelyi Városi Karnevált az önkormányzat, a Vállalkozói Klub, több cég és szervezet is támogatja. A szponzoroknak köszönhetően az első három helyezett és a különdíjasok mellett minden szereplőnek nyereménnyel szolgálhatnak a szervezők. A karnevál február 6-án, szombaton 14 órakor indul a Festetics kastély kapujától. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
további híreink
 
Influenza járványról egyelőre nem beszélhetünk, legalábbis környékünkön. Az országban egyre több a beteg.
 
Február 15-én jár le a jelentkezési határidő a szeptemberben induló képzésekre.
 
Ilyen mennyiség után a fürdővárosban a minőségi fejlesztés a cél.
 
A város polgármestere sajtótájékoztató keretében számolt be a költségvetésről.
 
Több napirendi pontról is döntöttek ma a képviselők a rendkívüli testületi ülésen.
 
A komplexumban számos programot kínálnak idén a családoknak, de beruházások is lesznek majd.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó