+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Aki tanulni akar, azt innét felveszik az egyetemre
2018. november 19. hétfő 17:13 - Keszthely
Aki tanulni akar, azt innét felveszik az egyetemre
Az induló osztályokról és az iskola kínálta lehetőségről tájékozódhattak a leendő diákok és szüleik a Vajda János Gimnázium nyílt napján. A pénteki rendezvényen elhangzott, hogy idén is három osztályt indítnak, melyekbe mintegy 80 főt fognak felvenni. Az intézmény előkelő helyet foglal el a középiskolai rangsorokban. A legjobbiskola.hu portál a négy osztályos képzést a 37. helyre rangsorolta.

Vulkánkitöréshez hasonló kémiai kísérletet is láthattak az érdeklődő diákok.  A gimnazista tanulók tartottak színes bemutatót. A kémia és biológia mellett matematikát és informatikát, illetve öt idegen nyelvet is emelt óraszámban tanulhatnak itt a diákok. A nyílt napon a reál tantárgyak mellett például a nyelvtanulási lehetőségekről is hallhattak a felvételire készülők.

„Én nem messziről, Kehidakustányból, innen Zala megyéből érkeztem. Azért jöttem erre a nyíltnapra, mert az iskoláról nagyon sok jó dolgot hallottam és azt is tudom, hogy nyelvoktatásban nagyon jó és én is ide, az angol szakra készülök” - nyilatkozta Balázsi Marcell Ákos.  

A nyílt napon a diákönkormányzat munkájáról, a sokszínű tanórán kívüli életről is beszámoltak a csoportosan érkező általános iskolásoknak. 

A szőlőknek a Mozgás Házában rendeztek tájékoztatót. A mintegy 150 érdeklődőnek Szörényi Zoltán igazgató elmondta, hogy a Vajda János Gimnázium regionális iskola, az ide járók 62 százaléka nem keszthelyi. Az érdeklődők többsége is a környező településekről érkezett. 

„Nem helyiek vagyunk, hanem most fogunk ideköltözni Balatonedericsre jövő év tavaszán. Tájékozódtam a környékbeliektől is – a fiúnk most nyolcadik osztályos – hogy hova tudna esetleg a környéken gimnáziumba menni és nagyon sokan ajánlották ezt az intézményt” - mondta televíziónknak Mátyus Andrea. 

A tájékoztatón elhangzott, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a következő tanévben kettő darab négy és egy darab hat évfolyamos képzés indul. Az iskola igazgatója hangsúlyozta, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező gimnáziumban 452 diák tanul, akiket magasan képzett tanári kar oktat. 

Szörényi Zoltán iskolaigazgató: „Amiért jó ide jönni…egy mondatban azt mondhatom, hogy 100 százalék. Tehát aki tanulni akar, azt 100 százalék, hogy felveszik az egyetemre. Ugye azért mostanában a gimnáziumba azért mennek, hogy egyetemi felvételit nyerjenek.” 

A gimnáziumba központi felvételi vizsgával lehet bekerülni. Az erre jelentkezőknek december 7-ig kell beérkeztetniük a felvételi lapokat. A 2018/19-es tanévben  induló három osztályba 80 főt fognak felvenni. 

A gimnázium pénteki rendezvényei keretében avatták fel Vutskits György emléktábláját. A Deák Ferenc utcai természettudományos labor bejáratánál leplezték le a halbiológus, Balaton kutató domborművét. Az alkotást Túri Török Tibor készítette és ajánlotta fel az intézménynek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Az igazi tanévkezdési roham általában, így idén is augusztus végéhez közeledve várható az üzletekben.
 
Már lehet regisztrálni az ingyenes képzésekre Keszthelyen.
 
Az idei szezonban sem történt kirívó bűncselekmény sem a strandon sem a város többi részén.
 
A Fejér György Városi Könyvtár igazgatója a legmagasabb szakmai elismerést vehette át.
 
Elkészült a Keszthelyi TV és a Balatoni Krónika kampányszabályzata.
 
5 országból több mint 80 versenyző érkezett a keszthelyi eseményre.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó