+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Aki tanulni akar, azt innét felveszik az egyetemre
2018. november 19. hétfő 17:13 - Keszthely
Aki tanulni akar, azt innét felveszik az egyetemre
Az induló osztályokról és az iskola kínálta lehetőségről tájékozódhattak a leendő diákok és szüleik a Vajda János Gimnázium nyílt napján. A pénteki rendezvényen elhangzott, hogy idén is három osztályt indítnak, melyekbe mintegy 80 főt fognak felvenni. Az intézmény előkelő helyet foglal el a középiskolai rangsorokban. A legjobbiskola.hu portál a négy osztályos képzést a 37. helyre rangsorolta.

Vulkánkitöréshez hasonló kémiai kísérletet is láthattak az érdeklődő diákok.  A gimnazista tanulók tartottak színes bemutatót. A kémia és biológia mellett matematikát és informatikát, illetve öt idegen nyelvet is emelt óraszámban tanulhatnak itt a diákok. A nyílt napon a reál tantárgyak mellett például a nyelvtanulási lehetőségekről is hallhattak a felvételire készülők.

„Én nem messziről, Kehidakustányból, innen Zala megyéből érkeztem. Azért jöttem erre a nyíltnapra, mert az iskoláról nagyon sok jó dolgot hallottam és azt is tudom, hogy nyelvoktatásban nagyon jó és én is ide, az angol szakra készülök” - nyilatkozta Balázsi Marcell Ákos.  

A nyílt napon a diákönkormányzat munkájáról, a sokszínű tanórán kívüli életről is beszámoltak a csoportosan érkező általános iskolásoknak. 

A szőlőknek a Mozgás Házában rendeztek tájékoztatót. A mintegy 150 érdeklődőnek Szörényi Zoltán igazgató elmondta, hogy a Vajda János Gimnázium regionális iskola, az ide járók 62 százaléka nem keszthelyi. Az érdeklődők többsége is a környező településekről érkezett. 

„Nem helyiek vagyunk, hanem most fogunk ideköltözni Balatonedericsre jövő év tavaszán. Tájékozódtam a környékbeliektől is – a fiúnk most nyolcadik osztályos – hogy hova tudna esetleg a környéken gimnáziumba menni és nagyon sokan ajánlották ezt az intézményt” - mondta televíziónknak Mátyus Andrea. 

A tájékoztatón elhangzott, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan a következő tanévben kettő darab négy és egy darab hat évfolyamos képzés indul. Az iskola igazgatója hangsúlyozta, hogy a nagy hagyományokkal rendelkező gimnáziumban 452 diák tanul, akiket magasan képzett tanári kar oktat. 

Szörényi Zoltán iskolaigazgató: „Amiért jó ide jönni…egy mondatban azt mondhatom, hogy 100 százalék. Tehát aki tanulni akar, azt 100 százalék, hogy felveszik az egyetemre. Ugye azért mostanában a gimnáziumba azért mennek, hogy egyetemi felvételit nyerjenek.” 

A gimnáziumba központi felvételi vizsgával lehet bekerülni. Az erre jelentkezőknek december 7-ig kell beérkeztetniük a felvételi lapokat. A 2018/19-es tanévben  induló három osztályba 80 főt fognak felvenni. 

A gimnázium pénteki rendezvényei keretében avatták fel Vutskits György emléktábláját. A Deák Ferenc utcai természettudományos labor bejáratánál leplezték le a halbiológus, Balaton kutató domborművét. Az alkotást Túri Török Tibor készítette és ajánlotta fel az intézménynek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
A májusi csapadékmennyiség elegendő volt a terményeknek, a hideg viszont nem tett jót a növényeknek.
 
Két hét múlva rendezik a Pünkösdi Regattát.
 
Az intézmény egy hónapig használhat egy 3D nyomtatót, ezzel készült a játék.
 
A betegek tájékoztatásának segítésére fejlesztettek új rendszert a kórházban Keszthelyen.
 
A 101 heliogravürből álló tárlatot egészen szeptember 22-ig tekintheti a közönség.
 
A Pannon Egyetem Georgikonos hallgatóinak Sárgulási ünnepségének idén is a kastély parkja adott helyszínt
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó