+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A poptól a latinig fújtak a parton
2016. augusztus 16. kedd 10:57 - Keszthely
A poptól a latinig fújtak a parton
Fúvósoktól volt hangos a Balaton-part a hétvégén. Három napon át szórakoztatták a keszthelyi közönséget a Karosai, nagykanizsai és vonyarcvashegyi zenészek. A Goldmark Károly Művelődési Központ a Jó estét nyár, jó estét Keszthely programsorozat részeként szervezte meg a koncerteket, melyekre minden este nagy volt az érdeklődés a Zenepavilonnál.

A klasszikusok mellett operett, pop és latin szólamokkal is készült szombati koncertjére a Karos Fúvósegyüttes. A fürdővárosban 1998-ban alapított zenekar előadása sok érdeklődőt vonzott a Zenepavilonhoz. A koncert az apróságokat táncra is perdítette, az idősebbek pedig kényelmesen élvezték az előadást.

„Itt nyaralunk és jól érezzük magunkat. Az idő azért lehetne jobb. Tudtuk hogy lesz ez a koncert és azért jöttünk ide meghallgatni őket. Élvezetes, nagyon jó koncert.” - mondja a közönség soraiban Kondor Tibor.

A Karos Fúvósegyüttes egy javarészt családokból álló zenekar. Az elmúlt 18 évben sok fiatal továbbtanult, de sikerült pótolni őket, érdekes módon sokszor családtagjaikkal. A kis közösség tagjai elhivatottak egymás és a zene iránt. Az együttes javarészt a fürdővárosban koncertezik. Zalakaros Város Önkormányzata 2008-ban Zalakaros Közművelődéséért Kitüntető díjban részesítette az együttest. A tavalyi évben a sárvári Országos Fúvószenekari versenyen második helyezést értek el középkategóriában. Jelenleg erre a legbüszkébbek. A nyári koncerteket nagyon élvezi a 35 fős társaság. 

„Ugye itt a közönség teljesen másról szól…télen olyan koncerteket lehet csinálni, amikor beülnek az emberek és valóban koncertjellegű darabokat játszunk. (...) Azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó környezet, nem játszottunk még itt és azt gondolom van bőven elég hely, hogyha az erre járó közönségnek tetszik, amit csinálunk az nekünk egy jó jelzés lesz, ha itt megállnak.” - nyilatkozta Tatár Csaba, karnagy.

A Goldmark Károly Művelődési Központ a Jó estét nyár, jó estét Keszthely programsorozat részeként szervezte meg a Fúvós Hétvégét. Pénteken a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvoszenekar, szombaton a Karos Fúvósegyüttes, vasárnap pedig a Nagykanizsai Fúvószenekar koncertje szórakoztatta a keszthelyi közönséget.

 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV   

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Számos rangos sikert értek el a mindössze négy éve működő Emotion Táncstúdió versenyzői.
 
Az intézmény a kamara kezdeményezéséhez csatlakozik és segíti a pályaválasztás előtt álló diákokat!
 
15 zsákfalut kell végig járniuk két nap alatt. Zala megyén kívül Tolnába is el kell jutniuk.
 
Szakmai napot rendeztek a A digitális környezet a köznevelésben elnevezésű pilot projekt résztvevőinek.
 
Az ország egyes részein kevés lesz a gyümölcstermés.
 
A jelenlegi időjárás nem kedvez a szőlőnek. A növény fejlődése miatt jóval több napsütésre volna szükség.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó