+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Gyertyát gyújtottak a Helikon Liget Egyesület tagjai
2018. december 3. hétfő 15:28 - Keszthely
Gyertyát gyújtottak a Helikon Liget Egyesület tagjai
A legfontosabb,hogy ne menjünk el embertársaink mellett, ismerjük fel ha segítségre szorulnak – ezen gondolat mentén gyűltek össze a Helikon Liget Egyesület tagjai advent első vasárnapján. A IV.Béla parkban tartott adventi gyertyagyújtást már hagyományosan rendezi meg a civil szervezet.

A Csány-Szendrey Általános iskola diákjainak adventi műsorával vette kezdetét a Helikon Liget Egyesület adventi ünnepsége. A meghitt percekben az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Tájékoztatásul elmondta,hogy az egyesület tagjai évente három alkalommal találkoznak. A nyári beszámoló közgyűlés mellett az őszi időszakban  is összegyűlnek,hogy megvitassák a teendőket, s ilyenkor advent első vasárnapján.

"Egy nagyon fontos,talán a legszebb összejövetele az egyesületünknek amikor mindenki eljön és arra próbálunk rávilágítani,hogy mennyire fontos,hogy odafigyeljünk egymásra. Nem csak a feladatok, hanem ,hogy nem csak a családunk, a rokonaink,de észrevegyük a szomszédainkat is,figyeljünk oda a problémáikra,hogy tudunk segíteni. És,hogy ez az adventi idő,amikor a szeretet és a szeretet eljövetelére  készülünk, akkor mi is fokozottan próbáljuk ezt a szeretetet közvetíteni."-hangsúlyozta az egyesület elnöke, Dr. Boldizsár Erzsébet.

Az egyesület  első adventi gyertya gyújtásán Tál Zoltán plébános beszélt az ünnepvárás időszakáról, a szeretet fontosságáról . Egy tanmesével szemléltette a ,hogy mindennél fontosabb az egész éves törődés, a hit ami aminek segítségével megtaláljuk a helyes utat a világban.Kuti Géza református esperes  Lukács evangéliumából idézve szemléltette  a közösség összetartó erejét. Beszélt az ünnepi készülődésről melyben legfontosabb, hogy lelkiekben készüljünk Advent idején.A kis ünnepséget követően az egybegyűltek a Margit –sziget Kávéházban egy tea mellett folytatták a beszélgetést.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Televízió

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó