+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Megújult a város honlapja
2017. április 4. kedd 16:12 - Keszthely
Megújult a város honlapja
A felhasználói élmény, a stabil üzemeltetési háttér és az adatbiztonság szem előtt tartásával újították meg Keszthely 10 éve működő honlapját. A változást az indokolta, hogy egyre többen interneteznek mobiltelefonjukkal, a régi oldalt viszont számítógépekre optimalizálták. Az új honlap egy turisztikai információs portál kíván lenni, emellett pedig hasznos információkkal szolgál a helyi lakosok és a gazdasági szakemberek számára is.

A vizuális élményre helyezi a hangsúlyt Keszthely város megújult honlapja. A látogatókat a város több pontján készült fotók fogadják a főoldalon, ha pedig lejjebb görgetnek, akkor a látnivalókkal, a programokkal, a szálláshelyekkel és az aktuális helyi hírekkel találkozhatnak. A megújult menürendszernek köszönhetően tematikusan böngészhetnek az oldalak között, amelyek rendkívül gyorsan, három kattintással elérhetők. A honlap megújítására a megváltozott internetezési szokások miatt volt leginkább szükség.

„A képviselőtestület úgy döntött az elmúlt évben, hogy a honlapunkat meg kell újítani, és a mai modern kor kihívásainak is meg kell felelni. Itt elsősorban a táblagépekre és a mobiltelefonokra gondoltunk, valamint egy dinamikusabb honlapra, mint ami a régebbi volt.” - mondta Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.

Az új weboldal elindulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón elhangzott, fontos cél az értékmegőrzés is, éppen azért a régi, 2006-ban indult weboldalon található tartalmak egy archívumból továbbra is elérhetőek lesznek. Az új honlap grafikáját Darabos Zsolt tervezte, az üzemeltetésre pedig a régi weboldalt működtető céget kérték fel. Az önkormányzat részéről Marton Tamás Renáta segítette a munkát. A tervezés során a turisták és a helyi lakosok kiszolgálása mellett fontos szempont volt a biztonság és az önkormányzati dolgozók adminisztrációs felületének javítása is.

„A felhasználói élmény az egy nagyon fontos pillér, de mellette az adatbiztonság legalább ilyen fontos, ami nem túl látványos a felhasználó számára. Csak akkor tűnik fel, ha ellopták az adatát. Ahhoz, hogy ez ne történjen meg, ezért komoly lépéseket tettünk előre. Egy úgynevezett biztonságos hitelesített csatornával működik a keszthely.hu, tehát már úgy kezdődik, hogy https, és ezért az „s” betűért sokat kellett küzdeni, hogy ez meglegyen. A harmadik pedig az üzemeltetés. Egy új adminisztrációs felületet kaptak a hivatal dolgozói, akik bele tudnak nyúlni, és szinte teljes egészében felfrissíthetik a keszthely.hu tartalmát.” - tájékoztatott Joós Attila, a Webmark Europe Kft. ügyvezetője.

A megújult weblap egy úgynevezett rugalmas honlap, amely felméri, hogy milyen eszközről látogatják, és ahhoz igazítja az oldal méretét. Ennek köszönhetően alkalmazkodni tud a jövőben megjelenő mobiltelefonokhoz és táblagépekhez is. Emellett az új oldal hozzájárulhat a város népszerűsítéséhez is. A weblapot látogató turisták nem csak az aktualitásokról tájékozódhatnak, hanem képet kaphatnak a város mindennapjait illetően is. 

Regman Karola - Keszthelyi TV                          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Május 31-től már Keszthelyen is hallható a Mária Rádió.
 
A szabályok betartásával lehet fürdőzni a balatoni strandokon.
 
Megkezdődött az 55. strandszezon, péntektől látogatható a Zalakarosi Fürdő.
 
Hétfőtől már látogathatják az ebek és a gazdák a létesítményt, több szabályt is be kell azonban tartani.
 
Utakat javítottak, de megújul a polgármesteri hivatal épülete és bölcsőde is épül a községben.
 
Június 4-én nagyszabású installáció készül a Fő téren a békeszerződés jubileuma alkalmából.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó