+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / DK: a rabszolgatörvényt azonnal vissza kell vonni
2018. december 21. péntek 15:55 - Keszthely
DK: a rabszolgatörvényt azonnal vissza kell vonni
Karácsony előtt a megváltót vártuk, helyette viszont egy rabszolgatörvényt kaptunk – így fogalmazott Kovács Viktória a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője. Nagy Zoltánnal, a párt megyei közgyűlési tagjával tartottak közös sajtótájékoztatót. A politikusok hangsúlyozták, hogy a munka törvénykönyvének módosítása volt az utolsó csepp a pohárban. Szerintük ezért zajlik az ország több pontján több összellenzéki tiltakozás.

Az utcára vonulóknak elege van az Orbán rezsiből – mondta a DK megyei közgyűlési tagja. Nagy Zoltán hangsúlyozta a tüntetők azért mentek ki az utcára, mert nem 400 órás túlórát, hanem minőségi munkáért, és minőségi bért akarnak.Kovács Viktóra arról beszélt, hogy Karácsony előtt a megváltót várták, helyette viszont egy rabszolgatörvényt kaptak. Az önkormányzati képviselő kiemelte, a most kialakult helyzet a munkavállalókról és nem a pártokról szól. Az ellenzék és a tüntetők öt követelése közül a legfontosabb az un. rabszolgatörvény – emelte ki Kovács Viktória.

„A rabszolgatörvény hangsúlyos eleme az, hogy a 400 órára felemelt túlórakeret, amelyre kötelezhető a munkavállaló és ezt csak 3 éven belül kell kifizetni. Nagyon fontos, hogy ne érezze azt a munkavállaló, dolgozik, dolgozik és három évre előfinanszírozza a saját munkáltatóját. Fontos, az emberek arra panaszkodnak, hogy nem tudnak megélni, ha csak három év múlva kapják meg azt, amiért most dolgoznak, ez rendkívül igazságtalan. Nem volt előzetes egyeztetés. Nagyon sok aggályt és kérdést vet fel ez a törvény, ezért is mondjuk azt, hogy ezt azonnal vissza kell vonni” - nyilatkozta a DK politikusa. 

Kovács Viktória hozzátette, szintén fontos pont a független bíróságok. Szerinte, ha egy párt mondja meg, hogy kik üljenek a bírói székekbe és hogyan döntsenek, az létbizonytalanságot okoz. A politikus szerint ezért is fontos csatlakozni az Európai Ügyészséghez.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
A keszthelyiekkel, Keszthelyért kíván dolgozni képviselőtársaival az újdonsült polgármester.
 
A településen negyedik alkalommal szervezték meg a Szent Lukács Művésztelepet 9 alkotó részvételével.
 
Az ágazatról tartottak konferenciát Keszthelyen a Pannon Egyetem Georgikon Karán.
 
Az év első nyolc hónapjában 220 esetben jártak el a halőrök.
 
Megkezdődött a kikötőkben a hajók téliesítése.
 
Négy csapat versenyzett a KÖZGÁZ vándor kupáért.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Objektív
 
Önkormányzati híradó