+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Játék a parton
2017. július 17. hétfő 17:46 - Vonyarcvashegy
Játék a parton
A strandröplabda, strandfoci és kézilabda után itt a strandrögbi! Az egyre elterjedtebb sportág amatőr bajnokságának egyik fordulóját Vonyarcvashegyen rendezték a hétvégén. A település strandján öt csapat mérkőzött egymással. A rögbi hét fős változata 2016-ban újra olimpiai sportág lett, ennek köszönhetően egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is.

Amatőr rögbicsapatok küzdenek a győzelemért Vonyarcvashegyen. A település volt ugyanis az országos amatőr strandrögbi bajnokság második állomása. Elsőként a Fekete Oroszlánok küzdöttek a soproniakkal. Pörgős játékban és nagy küzdelemben végül a Soproni Sasoknak sikerült győzedelmeskedni 3-2-re.

„Egy jó kis reggeli kávé volt ez a meccs. Igazából elvártam a fiúktól ezt az eredményt, de egy elég erőteljes fiatal csapat ellen játszottunk. Szerintem megfelelően helyt álltunk, úgyhogy teljesen elégedett vagyok vele.” - mondta Orbán Ábner, a soproniak csapatkapitánya.

2016 óta a rögbi, hét fős változatával újra olimpiai szám. A strandrögbi szabályzata azonban nagyban eltér a sportág olimpiai változatától. A szurkolók egy leegyszerűsített játékmenettel találkozhatnak, a kétszer 4 perces játékidő alatt az a cél, hogy az adott csapat minél többször eljusson az ellenfél célterületére. A rögbi hazánkban is egyre népszerűbb.

„Szerencsére egyre nagyobb utánpótlás bázissal rendelkezünk. Gyakorlatilag amióta olimpiai sportág lett a hetes rögbi, azóta egy komolyabb reflektorfényt kaptunk országos szinten. Vannak testnevelők, akikkel folyamatosan együtt dolgozunk egész év során, és lehetőséget kapunk arra, hogy bemenjünk az óráikra, és bemutassuk ezt a csodálatos angolszász sportágat.” - tájékoztatott a verseny szervezője, Péczely Ákos.

A szombati tornán a Soproni Sasok győzedelmeskedtek, azonban senki nem távozott üres kézzel, több kupát és okleveleket is kiosztotta. A bajnokság következő állomása július 29-én Gárdony lesz.                

Regman Karola - Keszthelyi TV             

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Az intézkedést Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be pénteken délelőtt.
 
Több fogásról is kapott már visszajelzést a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.
 
18 éve áldotta meg az azóta már szentté avatott II. János Pál pápa a kézfogás harangját.
 
Az egészségügyi dolgozóknak tett felajánlást egy vállalkozó.
 
Az önkormányzat minden szükséges óvintézkedést megtesz a lakosság védelme érdekében.
 
A GESZ munkatársai megkezdték a kiszállítást, a szolgáltatásra folyamatosan lehet jelentkezni.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó