+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Központban a család - adományosztás Keszthelyen
2017. augusztus 30. szerda 21:58 - Keszthely
Központban a család - adományosztás Keszthelyen
“Központban a család” címmel az iskolakezdés kapcsán rendezett adományosztást a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezete. Az országos igazgatóság pályázatán nyertek ehhez támogatást. A Keszthelyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, az önkormányzat és a Járási Hivatal gyámügyi munkatársai segítségével találták meg azokat, akik segítségre szorulnak.

Várakoznak az emberek az iskolakezdés alkalmából rendezett adományosztás előtt. Több napon keresztül van most lehetőség arra, hogy a rászorultak gyermekruhákat, cipőket, iskolaszereket, élelmiszert kapjanak a területi szervezet Kossuth utcai irodájánál.

"Az iskolakezdés céljából ez nagyon jó dolog. Minden szerdánként van ez a Vöröskeresztes ruha válogatás, ami szerintem nagyon jó dolog és a pékáru is, amit kapunk minden nap; kenyeret, péksüteményt, sósat, zöldséget, gyümölcsöt és ez nagyon nagy segítség a családoknak" - mondta el Forgács Éva.

2013. szeptembere óta működik a városban az adománycentrum. Ennek keretében kerülhet sor minden szerdán az ingyenes osztásra. Az iskola jelentős tehertétel a családok számára. Az ennek kapcsán rendezett adományozás során körülbelül negyven gyermek számára biztosítják a zökkenőmentes tanévkezdést. Adományozók nélkül nem működőképes a rendszer. A területi szervezet hat-nyolc stabil támogatóval áll kapcsolatban.

"Meg kell köszönnöm azoknak az adományozóknak, akik gyermekruhákat, cipőket hoztak, iskolatáskákat, tolltartókat, gyermekjátékokat, akik ide behozták az elmúlt héten ezeket és azokat tudjuk mi most kiosztani. A megyei Vöröskereszt is támogatta az akciónkat, hiszen konzerveket biztosított részünkre. Élelmiszert is tudunk biztosítani a rászorulók számára. Ebben az Élelmiszerbank és a Gondviselés Háza a partnerszervezet. Az Élelmiszerbank keretében szállítjuk minden nap az élelmiszert és most ebben a két napban a kenyeret, péksüteményt, zöldséget, gyümölcsöt szintén a rászoruló családoknak osztjuk ki. A Gondviselés Háza segíti az akciónkat és partnerünk ebben a programban. A szállítást, az élelmiszerek szállítását illetve egyes adományok szállítását ők oldják meg" - tudtuk meg Kapcsándy Máriától, a Magyar Vöröskereszt Keszthelyi Területi Szervezetének vezetőjétől.

Az adományosztás nem ért véget. Továbbra is várják a rászorultak jelentkezését az Kossuth Lajos utca 45. alatti székhelyen, ahol az iskolakezdéshez szükséges dolgok beszerzésében is tudnak segíteni. Várják azokat a magánszemélyeket is, akik bármilyen módon - akár használt ruhanemű leadásával - tudják támogatni a rászorultakat.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Csütörtökön kezdődött meg a Gyenesdiási Boros Sétányon a négynapos program.
 
Az 1,2 kilométeres útpálya a Magyar Falu Programban újulhatott meg mintegy 438 millió forintból.
 
Messziről tónak látszik, ám egy óriási naperőmű paneljei csillognak Balatonszentgyörgy mellett.
 
Nyolcvanöt fő tanult népzenét Gyenesdiáson, a Wass Lajos népzenei táborban.
 
A Fidesz Keszthelyi Csoportjának elnöke biztatja az állampolgárokat, hogy küldjék vissza a kérdőíveket.
 
Az algavirágzás megelőzésére a Balaton vízszintszabályozásának átalakítását javasolják egyes szakemberek.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Körül-tekintő
 
Más-Kép(p)
 
Eklézsia
 
Önkormányzati híradó