Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Gyenesdiási fagyi a nemzetközi mezőnyben
2017. ápr. 18. kedd | Gyenesdiás
Gyenesdiási fagyi a nemzetközi mezőnyben
24 cukrászda és kézműves fagylaltozó közül ítélték a legjobbnak egy gyenesdiási fagyizó kreációját. Az étcsokival és passiógyümölccsel készült édesség már megkóstolható a népszerű fagyizóban, július végén pedig Magyarországot képviseli majd Bolognában. A díj hatalmas elismerés a készítők számára, akik bizakodva tekintenek a nemzetközi megmérettetés elé.

Il mio cioccolato. Ez a neve annak a fagylaltkreációnak, amely hazánkat képviseli majd a nemzetközi fagylaltkészítő versenyen. A jeges édességet egy gyenesdiási fagyizó készítette, ezzel sikerült első helyet elnyerni a budapesti válogatón. A fagyizó eddig is nagyon népszerű volt a környéken, de most sokan érkeztek azért, hogy a díjnyertes nyalánkságot megkóstolhassák.                    

„Keszthelyről jöttünk, a gyerekekkel biciklivel tekertünk ki. A díjnyertes fagyiról hallottunk, és gondoltuk, hogy így az ünnepek alkalmával megkóstoljuk.” - mondta Dávidné Kaszás Erika.

A fagyaltozónak nem ez az első, díjazott fagyija. Tavaly a Balaton fagyija versenyen különdíjban részesültek, de ezüst minősítést hoztak el az Év fagylaltja versenyről is. Fontos számukra, hogy a megszokott ízeket valami egyedivel, különlegessel kombinálják. A készítők számos kiállításon és fagylaltbemutatón megfordulnak, de az ötletelésben egy finom desszert is segíthet. Az Il mio cioccolato például egy étcsokoládés fagyi passiógyümölccsel, ostyadarabokkal és kakaóbab törettel.                     

„Úgy gondoltuk, hogy a csokoládé alapvetően is egy nagyon közkedvelt íz, és úgy döntöttünk, hogy mindenképp a csokoládénak, illetve a csokoládéfajtáknak valamelyik attitűdjével szeretnénk indulni. Mivel alapvetően a csoki édes, ezért szerettünk volna mellé egy olyan gyümölcsöt választani, ami egy kicsit savanykás. Ezért esett a választásunk erre a Dél-Amerikában honos, savas, savasabb tartalmú gyümölcsre.” - tájékoztatott Somogyi Renáta, fagylaltkészítő.

A rangos elismerés nagyon sokat jelent Renátának, aki hobbiként kezdett ezzel foglalkozni, mára pedig a hivatása lett. A fagyizó immár 11 éve várja a vendégeket a kerékpárút mellett. A megszokott ízek mellett mindig igyekeznek valami különlegességgel is kedveskedni a betérőknek. Az európai versenyre július végén kerül sor Bolognában, itt 8 ország 20 fagylaltjával mérik majd össze a gyenesdiási finomságot.          

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Keszthely
11. alkalommal szervezik meg a megmérettetést.
| 2023. máj. 19. péntek 18:05 | Gyenesdiás
A Balatoni tövises mangós sorbetet a balatonalmádi Amaretto fagyizó fagylaltmestere álmodta meg.
| 2018. ápr. 17. kedd 13:30 | Gyenesdiás
Egy gyenesdiási fagyizó nyerte meg a Gelato Festival magyarországi válogatóját.
| 2017. máj. 12. péntek 17:14 | Gyenesdiás
Mandula, madártej, csokoládé, és piskóta– ezek az ízek alkotják a 2017-es év Balaton fagyiját.
| 2016. máj. 6. péntek 06:41 | Siófok
Egy év után ismét Balatonmáriafürdőre került a vándorkupa, Gyenesdiás és Balatongyörök is díjazott lett.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.