Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Mustból készül a Balaton fagyija
2016. máj. 6. péntek | Siófok
Mustból készül a Balaton fagyija
Egy 100 százalékban mustból készült finomság, a Vulkánok ajándéka lett idén a Balaton fagyija. Ezzel pedig egy év után ismét Balatonmáriafürdőre került a vándorkupa. A serleg ugyan a déli parton maradt, ám három különdíjat ezúttal a tó északi oldalán működő cukrászdák érdemelték ki. Gyenesdiás, Balatongyörök és Balatonalmádi diós, mandulás és pisztáciás fagylaltjait ismerték el a döntéshozók.

Igazi ízkavalkád, igényes tálalás - így kínálta fagyiját hétvégén ez a balatonmáriafürdői cukrászda. S, úgy tűnik a zsűrit is lenyűgözte a kreatív alkotás, hiszen idén ezt a jeges finomságot választották a Balaton fagyijának. Fekete Tamás a Balatoni Regionális TDM Szövetség elnök a szerdai ünnepélyes átadón kiemelte: a balatoni cukrászdák évre évre finomabb fagylaltokkal rukkolnak elő, így nem volt könnyű a választás.

Fekete Tamás, elnök, Balatoni Regionális TDM Szövetség: "Az elkészítés módja, a felhasznált alapanyagok, az íz harmónia, az ízek világa egyértelműen meggyőzte a zsűrit és egyhangúlag döntöttünk emellett a fagyi mellett. S, nem titkolt célunk, hogy népszerűsítsük a tavaszi Balatont, népszerűsítsük a nyári Balatont, s mindazon szolgáltatókat, akik kimagaslóan jó minőségben várják a hozzánk látogató vendégeket."

A kupa tehát egy év kihagyás után ismét a balatonmáriafürdői fagyizóhoz került. Pálfi Attila mestercukrász azt mondja: a hagyományokra alapoztak, mindeközben pedig a vendégek igényeihez is igazodtak.

Pálfi Attila, mestercukrász, Florida Fagyizó: "Idén készítettünk tényleg egy különlegességet, egy őshonos kéknyelű szőlőfajtából készült, 100 százalékos muskotályból készült. Neve a Vulkánok ajándéka azért ezt a nevet kapta, mert az a pincészet, ahonnan ezt a pasztörizált mustot kaptuk, az ő szlogenjük ez a kis hasonlat. S, mi ebből készítettük el egy vulkán formáztunk ebből a fagylaltból."

Balatonföldvár után, tehát ismét egy déli parti cukrászda hódította el a Balaton fagyija címet. A három különdíj azonban az északi partra került. A Gyenesdiáson készített diós finomság is kiérdemelte a zsűri elismerését. 

Somogyi Renáta, üzletvezető, Bringatanya: "A cél az volt, hogy egy olyan alapanyagot használjuk fel, amely kötődik a településhez és mivel korábban ez volt a település neve, ezért döntöttünk emellett az alapanyag mellett. Szőlőt pedig mindenképpen szerettünk valamint szőlőt mindenképpen szerettünk volna használni, ezért választottuk ezt a közkedvelt otelló szőlőfajtát."

Emellett egy balatongyöröki fagyizó mandulás finomsága, valamint egy balatonalmádi cukrászda pisztáciás különlegessége is kiérdemelte a különdíjat.

Somogy TV

| 2024. ápr. 16. kedd 19:15 | Keszthely
11. alkalommal szervezik meg a megmérettetést.
| 2023. máj. 19. péntek 18:05 | Gyenesdiás
A Balatoni tövises mangós sorbetet a balatonalmádi Amaretto fagyizó fagylaltmestere álmodta meg.
| 2018. ápr. 17. kedd 13:30 | Gyenesdiás
Egy gyenesdiási fagyizó nyerte meg a Gelato Festival magyarországi válogatóját.
| 2017. máj. 12. péntek 17:14 | Gyenesdiás
Mandula, madártej, csokoládé, és piskóta– ezek az ízek alkotják a 2017-es év Balaton fagyiját.
| 2017. ápr. 18. kedd 13:38 | Gyenesdiás
Egy étcsokis nyalánkság képviseli hazánkat a bolognai fagylaltkészítő versenyen.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:15
Választás 2024
11:15
Göcsej filmfesztivál
11:40
Hargita TV
12:00
Képújság
18:00
18:30
Hittel,lélekkel
18:40
KREA TV
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.