Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Fesztiválra várták az embereket Nemesvitán
2022. jún. 14. kedd | Nemesvita
Fesztiválra várták az embereket Nemesvitán
Színes programok a NABE Zöldfesztiválon. Nemesvita adott otthon a Nők a Balatonért Egyesület programjának. A rendezvényre a társegyesületek tagjait és a látogatókat játékokkal, természet és környezetvédelmi programokkal és a települést értékeit megismerő sétával várták.

A kis óvodás fiúnak segítenek a hulladékgyűjtési szabályokban. Ő még nem tud olvasni, de szívesen vett részt a Nők a Balatonért Egyesület Zöldfesztivál programjain. Ügyesen rakta megfelelő helyre a kártyákat. A Nemesvitán megrendezett programon minden a természet és a környezet védelméről szólt. Gyerekek festettek balatoni képeket kavicsra. Vízkóstolásra is várták az embereket.

"Nagyon jól fel lehetett ismerni a különböző víz típusokat. Volt benne ún. buborékos víz,ahogy megtudtam később ahogy kiderült később, hogy egyetlen csapvíz van benne. A többi pedig forrásvíz."- mondta el a Balatonszárszói egyesület tagja, Szijj Ágnes.

Az egész napos rendezvény több érdekességet is kínált. Míg az egyik asztalnál a növényekkel ismerkedhettek a résztvevők, addig a legkisebbeket a gazdája karján ülő nyugodt bagoly érdekelte. A bölcs madárról meglepően sokat tudtak a kicsik. "Kettő lábuk van,egereket esznek meg ilyen kis rágcsálókat és valamelyik akkora ,hogy meg tudna enni egy nagyobb patkányt is."- nyilatkozott Klein Brúnó. Különböző kvíz játékokkal, kirakókkal is készültek az egyesületek. Nagy méretű puzzleból a Balaton és környezete képét is kirakhatták az érdeklődők. Volt mandala kiállítás, természetes anyagokból készült tárgyak vására. A Nők a Balatonért Egyesület 5. alkalommal rendezte meg a fesztivált.

"Több célja is van. De egyik célja, hogy egy kicsit más jellegű fesztivált vagy rendezvényt is megmutassunk. Nagyon sok van a Balaton körül, de az országban is ami általában van gasztronómiához kötődik vagy kulturális. Ilyen jellegű fesztivál, hát itt a Balatonon nem tudok róla ami egy kicsit a természet és környezetvédelemhez kapcsolódik. Családokat szólít meg."- adott tájékoztatást Szauer Rózsa, az egyesület elnöke. A Zöld Fesztivál egyik látogatottabb programja az a túra volt, ahol az érdeklődők megismerhették Nemesvita szépségeit és épített örökségeit.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

| 2024. máj. 16. csütörtök 19:15 | Gyenesdiás
Wágenhoferné Pohl Magdolna olyan meséket ír, amik a gyógynövények világát hozzák közelebb a gyerekekhez. A negyedik kötete jelent meg.
| 2024. máj. 7. kedd 19:15 | Keszthely
A Fejér György Városi Könyvtár 15 éve hívja versengésre a diákokat.
| 2024. ápr. 22. hétfő 19:15 | Keszthely
A Föld napja alkalmából szervezett pénteken konferenciát a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület.
| 2024. már. 19. kedd 19:15 | Zalaszántó
Az idén a szokásosnál korábban bújt elő a medvehagyma a környékbeli erdőkben.
| 2024. már. 13. szerda 19:15 | Vonyarcvashegy
Vonyarcvashegyen is bemutatták Major Gyula „Négy kék évtized” című filmjét.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
09:38
Göcsej filmfesztivál
10:00
Híradó
10:15
Választás 2024
10:55
Balasport 2023
11:25
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
Savaria Filmfesztivál
18:51
KREA TV
19:48
Göcsej filmfesztivál
20:00
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.