Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Zöld Zala: fókuszban a gyógynövények
2024. máj. 7. kedd | Keszthely
Zöld Zala: fókuszban a gyógynövények
A Keszthelyi-hegység, az erdők és a gyógynövények voltak az idei Zöld Zala vetélkedő fókuszában. A Fejér György Városi Könyvtár 15 éve hívja versengésre a diákokat. A szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet Keszthely és környékének természeti kincseire.

Illata és külleme alapján kellett felismerni a kakukkfüvet. A gyógynövények voltak a vetélkedő fókuszában. Wágenhoferné Pohl Magdolna segített a szervezőknek. A természetgyógyász szerint fontos a környezeti nevelés: „Annyira eltávolodtunk a természettől. Nagyon-nagyon fontos az, hogy a gyerekek minél kisebb korban visszakanyarodjanak a természethez, illetve a gyógynövényeket megismerjék, a legegyszerűbbeket egyáltalán tudják használni, felismerjék azokat és a mindennapjaik részévé válhasson ismét, ahogy régen is volt.”

Balatoni compók, Pele apó lányai, Szalamandrák – ilyen kreatív neveket választottak a csapatok. Keszthelyi, zalaapáti és gyenesdiási iskolások versengtek. 

„Igazából nekem ez szerintem egy kihívás. Én szeretem nagyon a természetet, meg az ilyen helyeket. Egyik barátom – aki most szintén itt van – ő mondta vele nevezzek” - nyilatkozta Lakics Iván, az Életfa iskola tanulója.  

Az erdők, a Keszthelyi-hegység értékei, kilátók és az év élőlényei is a feladatok közt szerepeltek. A Fejér György Városi Könyvtár 2009 óta várja versengésre az általános iskolás tanulókat. Az első, írásbeli forduló iránt nagy volt az érdeklődés. 

Verebélyi Judit könyvtáros-szervező: „A hatodik, hetedik osztályosoknak van mindig ez a verseny meghirdetve. Négy éve pedig online lehetőség is van bárki számára. Ma pedig eljött az idő, hogy a legjobb hat iskola, négy fős csapattal megmérettesse magát. Az idei évben több mint tíz iskola jelentkezett, nagyon sok tanulóval és a legjobbakat hívtuk ma egy kis kreatív, játékos vetélkedőre.”

A szervezők fontosnak tartják a felkészítő pedagógus partnerségét. A könyvtár köszönetet mond a támogatóknak is. A Zöld Zala versenyt a "Balatoni Compók" csapata nyerte. A gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola diákjait Duráncsik Éva készítette fel. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 2. kedd 19:15 | Keszthely
A Híradó Plusz vendége: Verebélyi Judit, főkönyvtáros.
| 2022. máj. 10. kedd 16:24 | Keszthely
Jelképes kirándulásra hívták a diákokat a Keszthelyi-hegységbe.
| 2021. ápr. 8. csütörtök 16:24 | Keszthely
A hónapban lehet részt venni a vetélkdeőn, mellette pedig Fejér György életéről is informálódhatunk.
| 2017. máj. 11. csütörtök 16:48 | Keszthely
Hatodik alkalommal szervezték meg a Zöld Zala vetélkedő döntőjét a Fejér György Városi Könyvtárban.
| 2024. máj. 2. csütörtök 19:15 | Zalavár
Zalaváron rendezték meg a Zalai Kincskereső vetélkedő vármegyei döntőjét általános és középiskolás fitaloknak.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
18:00
Szignatúra
18:30
19:00
KREA TV
19:13
Savaria Filmfesztivál
20:00
Ludovika TV
21:00
21:30
22:00
KREA TV
22:13
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.