KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2009-12-18 16:39
Lemondott a vidéki színigazgatók elnöke
Zalaegerszeg - Csütörtök délután eldőlt, ki foglalhatja el feburár elsején a Hevesi Sándor Színház direktori székét: a közgyűléstől Besenczi Árpád kapott bizalmat. Este, az Olivér előadása után a megyeszékhelyi teátrum társulata egy emberként állt színpadra, a döntés miatt pénteken lemondott a Vidéki Színházak Igazgatói Egyesülete elnöke, Halasi Imre.
Lemondott a vidéki színigazgatók elnöke

Több országos médiához hasonlóan a Duna Televízió is beszámolt a zalai színházban történtekről.

- Nem mert azok elé állni, akit igazgatni akar - mondta a Duna TV-nek Mihály Péter színész még a döntés előtt. Kricsár Kamill pedig így fogalmazott:

„Nagyon szomorú leszek, ha ez megtörténik… nagyon fogom szégyellni magam zalai emberként, ha ezek az emberek ezt a döntést meghozzák.”

A döntés mint tudjuk megszületett. Besenczi Árpád igazgat, s mint mondta, ő ezzel a társulattal akar együtt dolgozni.

Dr. Gyimesi Endre úgy nyilatkozott, a legjobb pályázónak adták a direktori széket, s nem érti a színészek ellenállását. Mint mondta, Besenczi egy kívülről jövő személy, akinek ötletei vannak arra, hogyan lehet visszaállítani a nézőszámot.

Lemondott a Vidéki Színházak Igazgatói Egyesülete elnöki posztjáról a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója; Halasi Imre a zalaegerszegi színház igazgatói állására kiírt pályázat elbírálása kapcsán hozott döntés miatt határozott így.
"A Zalaegerszegi Városi Közgyűlés határozatát megismerve, amely a Hevesi Sándor Színház igazgatói állására kiírt pályázatokról döntött, nem tehetek mást, mint lelkiismeretemre hallgatva azonnali hatállyal lemondok a Vidéki Színházak Igazgatói Egyesülete elnöki posztjáról" - írta a Magyar Színházi Társaság által az MTI-hez pénteken eljuttatott lemondólevelében Halasi Imre.

Török Zoltán (Fidesz), a kulturális bizottság elnöke az MTI-nek csütörtökön azt mondta: a közgyűlés megfontoltan hozta meg döntését, Besenczi Árpád jól megírt pályázatot nyújtott be, amelyet meg is tudott védeni.

Az MSZP szerint előre látható volt, hogy a "kártyák le vannak osztva", képviselői ezért döntöttek úgy, hogy nem vesznek részt ebben a játszmában - közölte Devecserné Óvári Ibolya MSZP-s képviselő.

Forrás: zalaihirlap.hu

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázharmincnégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés