Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Remekeltek az Asbóth iskola tanulói a Szakma Sztár Fesztiválon
2024. máj. 3. péntek |
Remekeltek az Asbóth iskola tanulói a Szakma Sztár Fesztiválon
A vármegyei szakiskolák négy érmet hoztak el a Szakma Sztár Fesztivál versenyről. Ebből két szakmában, három érmet szereztek az Asbóth iskola tanulói. Két arany és egy bronz is került Keszthelyre. A versenyt 17. alkalommal rendezte meg a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.

Pálfi Dániel az országos szakmai verseny döntőjében készült munkáján mutatta meg a nehéz feladatot. A szekrényt 10 óra alatt kellett elkészíteni. Az április 24-26. között megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon asztalos szakmában jutott az országos megmérettetésig. Nagyon sokat készült a versenyre. "Dani egy egyébként szerintem az a tanuló, akit a tanárok álmodnak. Pályafutásom során talán ő az egyetlen aki ilyen tehetséggel bír. Mind elméleti tudásban, mind gyakorlati tudásban."- mondta  Pálfi Dániel oktatója, Gombos József.

Dani a  legjobbnak bizonyult az asztalos versenyzők között. Aranyéremmel térhetett haza ."Voltak szép munkák, nagyon szépek viszont az asztalos mezőnyben nem nagyon találtam hasonlót. Az eredményre valahol számítottam, de azért meglepett."- nyilatkozott Pálfi Dániel.

A gyakorlati helyen kívül az iskola tanműhelyében tanultak a karosszérialakatosok. Vajda Péter ott mutatta meg, hogyan kellett  horpadást javítani a budapesti versenyen.. Barátjával együtt bejutottak a döntőbe. Mindketten remekeltek. Péter bronzérmet szerzett az országos versenyen."Nagyon örültem az ő sikerének is, de a sajátomnak is. A családunkban lassan hagyomány lesz, hogy mindenki eléri a harmadik helyezést. Édesapám, bátyám és most én is harmadikak lettünk. Otthon nagyon örültek neki."- mondta Vajda Péter.

Péter barátja, Boldizsár a dobogó legfelső fokára állhatott. Ő részletezte a versenyfeladatot . "Egy jégkár okozta sérülést kellett megjavítanunk. Egy vadonatúj autó sárvédőjén. Az volt benne a kihívás, hogy az autónak a friss fényezése nem repedhetett meg".- mondta Ujláb Boldizsár.

A kiemelkedő asbóthosok felkészítő oktatói azt mondják a sikerhez a tehetség kevés. Folyamatos tanulás kell. "Szerencsés helyzetben voltam, mert kilencediktől kezdve  agyakorlati oktatásban is részt tudtam venni. Ezenkívül az elméleti oktatást is én csináltam a fiúknál. A szorgalmuk és a tehetségük már akkor is megmutatkozott. Plusz feladatokat kértek. Megkapták, értékeltük őket."- adott tájékoztatást Szabó János oktató.

A keszthelyi Asbóth iskola tanulói évek óta remekelnek a szakmai versenyeken."Nagy boldogság számunkra, hogy az idei évben két újabb szakmában is az ország legjobbja a Keszthelyi Asbóth iskola tanulója lett. Az asztalos és a karosszérialakatos szakmák az elmúlt időszakban nem voltak annyira nálunk verseny eredmény tekintetében reflektor fényben. Vannak olyan szakmáink, amikben évek óta ott vagyunk természetesen az országos elitben. Ez egy inspiráló erő az iskola közösségei számára."- mondta el az intézmény igazgatója, Csótár András.

A Szakma Sztár versenyen 2024-ben 72 szakma 22 szakmacsoportjában  mérték össze tudásukat a jövő szakemberei.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

 

 

X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
00:00
Képújság
06:00
Kukkantó
06:24
Savaria Filmfesztivál
06:36
06:38
Göcsej filmfesztivál
07:00
Híradó
07:15
Választás 2024
07:55
Balasport 2023
08:25
Savaria Filmfesztivál
09:00
Kukkantó
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.