Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Célkeresztben sikeres keszthelyi sportolóink
2023. dec. 1. péntek | Keszthely
Célkeresztben sikeres keszthelyi sportolóink
Célkeresztben sikeres keszthelyi sportolóink címmel tartott interaktív találkozót a Csik Ferenc Olimpiai Baráti Kör a könyvtárban. Keczeli Bianka és Major Veronika sportlövők voltak az est vendégei, de edzők és további sikeres sportolók is részt vettek az eseményen.

14 és fél év kihagyás után négy versenyszámban is győzedelmeskedett tavaly a 10 méteres futócéllövő országos bajnokságon Keczeli Bianka. A világ- és Európa-bajnok sportoló egyéniben és csapatban is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Sikerét idén, a november végén megrendezett salgótarjáni OB-n is megismételte.

„Tavaly éreztem úgy, amikor már az űrt egyszerűen nem tudtam betölteni semmi mással, úgy éreztem, hogy nekem vissza kell orientálódnom a sportlövészethez. Nyilván a lehetőségek megváltoztak. Családanyaként, vállalkozóként, háziasszonyként már nem olyan egyszerű az élsportban működni, mint annak idején, ahogy volt. Úgy vagyok ezzel a dologgal, hogy egyszerűen hagyom magam áramolni azzal az életérzéssel, ami nekem jó és én azt hiszem, hogy itt vagyok jó helyen.”

Major Veronika is sorra nyeri az Európa- és világversenyeket ebben az évben is. Tele volt az edző- és versenynaptára. Még idén egy edzőtábor és egy EB-válogató vár rá. Nincs ideje a pihenésre, célja ugyanis az olimpiai kvóta megszerzése.

„Az olimpiára, hiába nincsen még kvótám, gőzerővel készülök. Hiszen azt gondolom, hogy mindig az olimpia a versenyző számára a legfontosabb verseny. Akár az életében, akár az aktuális versenynaptárban. Úgyhogy hiába nincsen még indulási jogom, gőzerővel készülök, hiszen azt gondolom, hogy azért előfordulhat, hogy szerzek majd.”

A sikeres hölgyek vastaps keretében érkeztek a beszélgetésre a könyvtárba. Őket Dr. Iglódi Endre mutatta be. Mint elmondta, célja, hogy minél közelebb hozza a beszélgetéssel a sportolókat az érdeklődőkhöz. Rájuk méltán lehet büszke Keszthely.

„Csodálom őket. Eleve az, hogy egy keszthelyi szülött 25 esztendősen olimpikon, világbajnok, Európa-bajnok és itt van előtte a következő nagy játék lehetősége, Párizs. És ő valóban ideszületett, itt él közöttünk, a mindennapjaiban itt edz, itt dolgozik egy kisvárosban, ez a mai világviszonylatban egy elképesztő dolog. A másiknak egyszerűen csodálója vagyok.”

Az est során a sportlövő hölgyek mellett edzőiket is megszólította a műsor házigazdája, de lehetőséget biztosított a bemutatkozásra más sikeres sportolóknak is. A publikum tapssal jutalmazta többek között Szedlák Ádám serdülő sportlövőt, aki Salgótarjánban szerzett aranyérmet az országos bajnokságon.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

 

| 2024. ápr. 17. szerda 19:15 | Keszthely
Tokió után Párizsban is képviselheti hazánkat és Keszthelyt a kiváló sportlövő.
| 2024. feb. 29. csütörtök 19:15 | Győr
A keszthelyi versenyző 10 méteres légpisztoly számban 10. lett.
| 2024. feb. 20. kedd 19:15 |
A szavazáshoz csak e-mail címre van szükség.
| 2024. jan. 29. hétfő 16:12 | Keszthely
Az olimpikon, világ- és Európa-bajnok sportlövő Kairóban versenyzett.
| 2023. okt. 24. kedd 16:08 | Keszthely
Közös sétára invitálta idén is az érdeklődőket a KESOTE.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
21:24
Savaria Filmfesztivál
21:36
21:38
Göcsej filmfesztivál
22:00
Híradó
22:15
Választás 2024
22:55
Balasport 2023
23:25
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.