Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Séta a hídért emberek között
2023. okt. 24. kedd | Keszthely
Séta a hídért emberek között
Közös sétára invitálta idén is az érdeklődőket a KESOTE. A „Séta az egészségért” elnevezésű, érzékenyítő program célja, hogy mozgásra és közösségi eseményekre hívják a mozgássérülteket és épeket. Idén meglepetésvendége egy olimpikon sportoló is volt az eseménynek.

A borongós idő sem tántorította el az érdeklődőket a sétától. Minden korosztály képviseltette magát a Fő téren gyülekező csapatban. Találkozó a fogyatékkal élők és az egészségesek között, valamint az egészség megőrzése és kitartásra nevelés. Így lehet összefoglalni a séta célját egy mondatban. A szervezők szándéka, hogy a mozgássérültek és ép emberek közelebb kerüljenek egymáshoz.

A rendezvényre azért jöttem el, mert arról szól a rendezvény, hogy fogadjuk el a fogyatékossággal élőket, a mássággal élőket, egy picit jobban. A mozgás pedig mindig fontos. Sokan ülünk 8 órában irodában, és mindenképpen szorgalmazni kell, hogy minél több mozgás legyen az életünkben, mert rengeteg egészségügyi probléma alakul ki az ülésből, a kevés mozgásból, és ebből az ingerszegény környezetből.” állapította meg Hegedűs Enikő.

A program évről évre egyre több embert talál meg. Családok, sőt iskolák is szoktak együtt jönni, megmutatni, hogy milyen fontos is ez a célkitűzés. Idén Keszthely egyik csillagát is sikerült megnyerni erre az eseményre.

„A Veronikáékat megkértem, hogy hogyha nincs programjuk, eljönnének-e. És egyből igent mondtak. És hála Istennek, itt vannak velünk. Fontosnak tartom, hogy mindig legyen valaki, aki kiemelt személyiség. Ő, a példamutatásával, a közénk állással – egy egészséges, fiatal sportember, eljön velünk, akik fogyatékossággal élnek – az mindenki számára meghatározó, és csak köszönet jár érte.” nyilatkozta Nemes Klára, a KESOTE szakosztályvezetője.

Major Veronika célkeresztjében a párizsi olimpia áll. A versenyek és edzőtáborok miatt kevés szabadideje van. A KESOTE felkérésének azonban örömmel tett eleget.

„Ha jól tudom, évek óta tart már ez a „Séta az egészségért” program. Sajnos eddig még nem tudtam részt venni, hiszen a sűrű programjaimnak köszönhetően kevés hétvégém szabad. Szerencsére most pont úgy alakult, hogy ez a szombat, ez pont szabad lett. Holnap már nem lennék szabad, mert országos bajnokságon indulok, de úgy gondoltam, hogy Keszthely városért ennyit igazán megtehetek.” 

A séta útvonala a Vadászati Múzeumig vezetett, ahova a résztvevők térítésmentesen be is mehettek. A programot jövőre is megrendezik.

Pelikán Péter - Keszthely TV

| 2024. ápr. 4. csütörtök 19:15 | Keszthely
15 órakor kezdődik a másfél órás kirándulás.
| 2024. feb. 22. csütörtök 19:15 | Keszthely
A Séta az egészségért programmal csatlakozott a magyar parasport napjához a KESOTE.
| 2023. nov. 20. hétfő 16:32 | Keszthely
Szent Erzsébetről és az Árpád-házi szentekről emlékezett meg a KÉSZ helyi csoportja.
| 2023. okt. 12. csütörtök 15:09 | Keszthely
A Világ gyalogló (hó)naphoz csatlakozott a Helikon Liget Egyesület.
| 2022. nov. 21. hétfő 18:30 | Keszthely
Szent Erzsébet napján sétával és pogácsaosztással emlékeztek a KÉSZ keszthelyi tagjai.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
10:00
Savaria Filmfesztivál
10:45
Határtalan tudás
11:43
Savaria Filmfesztivál
11:50
Savaria Filmfesztivál
12:00
Képújság
18:00
18:30
Terészetvédelem határok nélkül
19:00
Híradó
19:45
MMA film
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.