Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Közélet / Újra akarjuk kezdeni, hetven felett is!
2024. ápr. 19. péntek | Lesencefalu
Újra akarjuk kezdeni, hetven felett is!
Segítség kell egy lesencefalui házaspárnak. Bánkutiék háza februárban égett le. Megpróbálják újrakezdeni. Az Egész évben adni jó Alapítvány is segíti őket. Elsősorban nem pénzre, hanem felajánlásra lenne szükség a károsultaknak.

Február 4-én Lesencefaluban gyulladt ki egy családi ház. A lángok átterjedtek a melléképületre és kettő személygépkocsira is, melyek közül az egyik jármű megsemmisült. 

„Itt sütöttem a vasárnapi húst. Beraktam a húst, bementem, az első ablak ez a konyha, ez nem volt tíz méter. Bementem egy csipeszért, mire visszajöttem, a feleségem a fürdőszobába sikított, hogy ég a ház.”   A tulajdonos meséli, hogy történt az eset. Két hónappal a tragédia után így néz ki az egykor takaros ház. Hiába maradtak meg a falak, Antal azt mondja, nem tudna ezek közt élni. Újra akarja kezdeni feleségével, aki azóta nem bírta megnézni, mivé lett az otthonuk. 

„Visszanéz oda maga mögé, ott van egy kaktusz. Nézze meg, hogy néz ki, ha ő túléli, akkor én is. Nekem ez a véleményem, mert ha holnap ide jövök és nem száradt el, akkor erőt ad az, hogy te is élsz, én is élek. Ennyi, máshogy nem működik. Az hogy már 70 éves elmúltam és újra kell kezdenem az életemet…pechem van, de az biztos, hogy átértékeltem az életemet” - mondta elérzékenyülve Bánkuti Antal. 

Antal célja, hogy a megmaradt melléképülethez egy könnyűszerkezetes házat emeljen. Társadalmi munkával segítették őket a falubeliek, amit lehet összeszedtek, de el kell bontani a falakat és elhelyezni a törmeléket, hogy az alapoktól lehessen újra kezdeni. A törmelék szállítására már kapott felajánlást, de a lerakás hatalmas költségekkel jár. 

„A Zala Vármegyei Civil Központ dolgozója, Gyetvai Alexandra keresett meg, így vettük fel Antallal a kapcsolatot. Civil alapítványként úgy segíteni nem tudok, hogy házat építeni, de megpróbáltam mindenféle fórumon kitenni az ő sorsukat és bízom benne, hogy lesz egy olyan vállalkozó, vagy valaki aki esetleg tud nekik segíteni, hogy így 70 évesen még azért legyen egy kis életterük” - mondta Pusztai Melinda, az Egész évben adni jó Alapítvány elnöke.  

Antal és felesége családi segítséggel kaptak ideiglenes szállást a faluban. A biztosítási összeg mellett remélik, hogy tervezőktől, kivitelezőktől segítséget kapnak majd. Az őket segítő Egész évben adni jó Alapítvány vezetője szerint itt nem a pénz, hanem a munkafelajánlás lenne a legnagyobb segítség.  

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

| 2024. ápr. 10. szerda 19:15 | Zala vármegye
Nem csak rendkívül gyúlékony a szemét, de a tűzoltók bejutását is megnehezítik a felhalmozott tárgyek.
| 2023. dec. 22. péntek 14:39 | Keszthely
Az ünnepek alatt jelentősen megnő a lakástüzek száma.
| 2023. dec. 21. csütörtök 17:27 | Keszthely
Egy idős férfi holttestét találták meg a Cserszeg utcai ingatlanban a tűzoltók.
| 2023. nov. 27. hétfő 15:47 | Gyenesdiás
Csodával határos módon az épületben tartózkodó idős nő túlélte az esetet.
| 2023. okt. 20. péntek 13:53 | Keszthely
Megkezdődött a fűtési szezon. A tűzesetek és szén-monoxid mérgezések majd harmada ilyenkor történik.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.