Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Mesét mondtak az óvodások
2024. ápr. 16. kedd | Balatongyörök
Mesét mondtak az óvodások
Hagyományteremtő céllal szervezte meg az Egyszer volt, hol nem volt mesemondó versenyt a Vonyarcvashegyi Nyitnikék Óvoda Balatongyöröki Tagóvodája. Az eseményre a környékbeli kistelepülések óvodáit szólították meg. Hét községből 33 gyermek jelentkezett a mesés délelőttre.

Jól ismert klasszikus magyar meséket és kortárs alkotásokat is megtanultak az  óvodások. A Bertha Bulcsu Művelődési Házban berendezett színpadon hintaszékben vagy a földön ülve, valamint állva is elmondhatták a meséket a résztvevők. 

Minden óvodás korosztályból neveztek a mesemondó délelőttre. Cserős Kinga 4 éves. Ő Zalaszántóról érkezett Balatongyörökre. 

„Azért szeretem ezeket a meséket, mert szeretem a családot, mindenképp a testvéreimet, meg az apukámat és az anyukámat is és imádok mindig mesemondó versenyekre járni.”

Az óvodákban rendszeresen mesélnek a pedagógusok. A gyermekek elmondásuk alapján könnyen tanulják meg ezeket az elbeszéléseket. A kedvenceik között azok vannak, amelyben a humor is megtalálható. 

„Először nem tudtam és tanultam. Óvó néni sokszor elmesélte már. És azért szeretem ezt a mesét, mert vicces.” - mondta el Katona Linda.

A mesemondó délelőttre a helyiek mellett Vonyarcvashegyről, Cserszegtomajról, Karmacsról, Várvölgyről, Reziből és Zalaszántóról érkeztek óvodások. A programot megálmodó balatongyöröki tagóvoda vezetője egy korábbi munkahelyén már sikerrel megvalósított egy hasonló rendezvényt. Így jött az ötlet, hogy itt is szeretné megszervezni ezt az eseményt. Nagy volt az érdeklődés, 33-an mondták el kedvenc meséiket. 

„A gyerekek szeretnek szerepelni. Szeretnek mesélni, ez nagyon fontos, mert a lelkivilágukat, a fantáziájukat, a gondolkodásukat, a szókincsüket gyarapítják a mese által. Nagyon fontos, hogy ne képi mese legyen, mert szerintem a képi mese, az nem mese, az nem indítja be úgy a fantáziavilágukat és a belső gondolkodást, mint az élőszavas mese.” - véli Koroncz Katalin szervező, a Nyitnikék Vonyarcvashegyi Óvoda Balatongyöröki Tagóvodája igazgatója.

Az öttagú zsűrinek nem volt könnyű dolga, de a mesemondó versenyen minden gyermek kapott ajándékot: emléklapot, színezőt, fagyi kupont, csokit és könyvet.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

| 2024. feb. 26. hétfő 19:15 | Keszthely
Idén is megszervezték a Wass Albert 24 órás maratont.
| 2022. okt. 3. hétfő 15:35 | Keszthely
Családok érezhették jól magukat a Mesés állatok a majorban című rendezvényen.
| 2020. feb. 12. szerda 16:11 | Keszthely
A NépmesePont új foglalkozása elsőként a dél-amerikai országba kalauzolta a családokat.
| 2019. szep. 16. hétfő 19:02 | Keszthely
Nagy sikerrel zajlott a XVII.Táncpanoráma Keszthelyen.
| 2019. már. 28. csütörtök 15:18 | Keszthely
Elkezdődtek a Helikon Kastélymúzeum tavaszi meseórái.
X. évfolyam 8. szám
Megjelenés: 2024. április 26.
19:45
Hargita TV
20:04
Savaria Filmfesztivál
21:00
Kvantum
21:31
Kukkantó
22:00
Híradó
22:45
Hargita TV
23:04
Savaria Filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.