Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Színes / Mesék Argentínából
2020. feb. 12. szerda | Keszthely
Mesék Argentínából
Argentínába kalauzolta a családokat a NépmesePont. A Családi Döngicsélő keretein belül argentin dalokat és mesét ismerhettek meg az érdeklődők. A NépmesePontban ezzel egy új sorozat vette kezdetét, ahol a tervek szerint a jövőben francia, spanyol és ír mesék is terítékre kerülnek. A történeteket eredeti és magyar nyelven is hallhatják a gyerekek.

Argentin gyerekdalok csendültek fel a NépmesePontban. Jorge Churki saját hazájának dalait hozta el a keszthelyi gyerekeknek. Az énekeket eredeti nyelven hallhatták az apróságok, de Jorge le is fordította a szövegeket a gyerekek számára. Az argentin dalok és mesék ritkán jutnak el a hazai fiatalokhoz, de Jorge – aki már évtizedek óta él Magyarországon – azt mondja, témájukban nem sokban különböznek a hazaiaktól.

„Már rég itt lakom Magyarországon, körülbelül 30 éve, és látom, hogy nem túl nagy a különbség. A gyerek az gyerek. Szeret játszani, szeret énekelni, és látom, hogy itt Magyarországon a család nagyon fontos, úgy, mint nálunk. Szerintem nincs különbség így.” - mondta a zenész, dalszerző.

A NépmesePont programján a gyerekek nem csak dalokat, hanem egy argentin mesét is hallhattak. A történet egy legendát dolgoz fel, amely egy testvérpár szétválásáról majd újra egymásra találásáról szól. A gyerekek a mesét eredeti nyelven hallhatták, Tóth Adél foglalkozásvezető pedig magyarul tolmácsolta a történetet a fiataloknak. Az argentin mesevilág bemutatásával egy új sorozat vette kezdetét az intézményben, ahol a világ számos országának kultúráját ismerhetik meg a jövőben a családok.

„Ha belegondolunk, Benedek Elek is gyűjtötte a világ összes meséjét és azokon keresztül is meg lehet egy-egy népet, kultúrát ismerni. Az a gondolatunk támadt, hogy egyrészt a városban élnek itt külföldiek, be kéne őket vonni, kicsit hadd mutassák be a saját országukat. Meg én – biztos kijön belőlem a nyelvtanár vénám – hiszek abban, hogy egy mesét például a saját anyanyelvén hallhatják a gyerekek, annak ilyen varázsa van. Természetesen utána hallják magyarul is. És ha egyszer erre van lehetőségünk, és élnek itt a városban, a környéken olyan emberek, akik ezt be tudják mutatni, akkor miért ne.” - tájékoztatott a NépmesePont foglalkozásvezetője.

A világ meséit a szombati Családi Döngicsélő keretein belül ismerhetik meg a családok. Legközelebb a mediterrán kultúrába leshetnek be az érdeklődők május első szombatján. Itt spanyol, olasz, francia mesék hangzanak majd el, de a flamencot is megismerhetik a gyerekek. A programsorozat ezt követően ősszel folytatódik angol és ír történetekkel.           

Regman Karola - Keszthelyi TV

| 2021. jún. 23. szerda 16:12 | Keszthely
A tábor célja, hogy a gyerekek mielőbb elsajátítsák a környezettudatos gondolkodást.
| 2020. nov. 17. kedd 12:38 | Keszthely
Az őszi időszakban azokat a kézműveseket mutatják be, akik már vendégeskedtek az intézményben.
| 2020. okt. 7. szerda 17:21 | Keszthely
Mesedélutánt szervezetek ez alkalomból a keszthelyi NépmesePontban a hétvégén.
| 2020. júl. 31. péntek 19:06 | Keszthely
Ingyenes táborban élik meg a népmesék világát.
| 2020. jan. 29. szerda 16:35 | Keszthely
Legutóbb farsangi játszóházat rendeztek az intézményben, ahol álarcokat készíthettek a résztvevők.
X. évfolyam 9. szám
Megjelenés: 2024. május 10.
07:15
Választás 2024
08:15
Göcsej filmfesztivál
08:40
Hargita TV
09:00
Sporttárs
09:34
Zalai krónika
09:49
Savaria Filmfesztivál
10:00
Híradó
10:15
Választás 2024
11:15
Göcsej filmfesztivál
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.