Ajánlott hírek
Ajánlott címkék
Egyéb tartalmak
.
oldal
/
kezdőlap / Híreink / Sport - Szabadidő / Fókuszban a díjlovaglás
2017. aug. 16. szerda | Keszthely
Fókuszban a díjlovaglás
Hetedik alkalommal szervezték meg a Magyar Imre Díjlovagló Emlékversenyt a Georgikonon. Az örökös díjlovagló bajnok, egykori keszthelyi egyetemi oktató emlékére rendezett megmérettetésre hat kategóriában több mint negyvenen neveztek. A díjlovaglók egy felújított pályán mutathatták be a tudásukat a nézőknek és a versenybíróknak.

A díjlovaglás, amellett, hogy a lovassport egyik szakága, a ló kiképzésének egyik módja is. Alapja a ló és a lovas közti teljes harmónia megteremtése. A Georgikon lovardájában immár hetedik alkalommal szerveznek versenyt amely a díjlovaglás örökös magyar bajnoka, Magyar Imre előtt tiszteleg. A keszthelyi megmérettetésre nem csak belföldről, hanem a határokon túlról is érkeztek versenyzők.

„11 éves koromban kezdtem ezt a sportot Szlovákiában, otthon, egy lipicai tenyészetben. Miért pont ezt a sportot választottam? Úgy gondolom, hogy közel állnak hozzám a lovak, és nagyon szerettem mindig is a lovakat.” - mondta egy versenyző, Edmár Péter.

A versenyzőknek az úgynevezett díjlovagló négyszögben kell bemutatni a tudásukat. A verseny alatt több, előre meghatározott feladatot kell végrehajtaniuk, amelyet egy három fős zsűri felügyel. Nagyon fontos, hogy a lovas úgy irányítsa a lovát, hogy az a versenybírók és a közönség számára a legkevésbé legyen látható. A zsűri tagjai között helyet foglalt Wagenhofferné Magyar Ágnes, a nyolcszoros díjlovagló bajnok, Magyar Imre lánya.

„Nagy örömmel jövök mindig, ez a jó érzés, hogy itt versenyezhettek. Annak idején én is itt versenyeztem és versenyezhettem, most pedig a fiatalok, tanítványok jöhetnek, és megmérethetik magukat. Nagy öröm, hogy most már nyolcadik éve megrendezik ezt az emlékversenyt, plusz a Dunántúl egyik fellegvára lesz remélhetőleg a díjlovaglásnak is a keszthelyi Szendrey-telep.” - tájékoztatott a versenybíró.

A verseny előtt több fejlesztésre is sor került, így többek között megújult a pálya talaja és kerítése, valamint egy versenybírói állást is kialakítottak.Az idei versenyre hat kategóriában, több, mint negyvenen neveztek. A szervezők szerint a mezőny évről-évre egyre erősebb, a kezdő és haladó indulók mellett pedig ismert díjlovagló bajnokok is ellátogattak Keszthelyre.

„Díjlovagló emlékversenyről van szó. Miután emlékversenyről van szó, nem maradhat ki a megemlékezés sem. Ez egy koszorúzással egybekötött ünnepség, örökös magyar bajnokunkról, Magyar Imréről, aki itt dolgozott, nyugdíj előtti öt évét itt töltötte Keszthelyen, és nevelte a keszthelyi lovasokat nagyon szép sikerrel. Régiós díjlovas bajnokságról van szó. Különböző kategóriákban, egészen e kezdő, alapszintű kategóriáktól, az E8-as és A4-es program, ezek alapszintű kategóriák. Következik egy könnyű osztályú program, licenszerző és egy kűr, egy M osztályú kűr zárja majd a napot. Összesen hat program van, mint mondtam ezen a versenyen.” - emelte ki a verseny egyik szervezője, Dr. Bartos Ádám.

A verseny során fejet hajtottak Magyar Imre, nyolcszoros díjlovagló magyar bajnok előtt. A 2011-ben a lovarda oldalán elhelyezett emléktáblánál koszorúztak az örökös magyar bajnok tiszteletére.

Regman Karola - Keszthelyi TV      

      

| 2023. aug. 14. hétfő 18:30 | Keszthely
Zala vármegyei díjlovagló bajnokság döntője összekötve a Magyar Imre emlékverseny 2. fordulójával
| 2022. aug. 17. szerda 15:46 | Keszthely
Magyar Imre emlékére szervezték meg ahagyományos díjlovagló versenyt Keszthelyen.
| 2022. máj. 30. hétfő 15:56 | Keszthely
A Magyar Imre Emlékverseny egyben a Zala megyei Díjlovagló Bajnokság 1. fordulója is volt.
| 2021. jún. 2. szerda 15:10 | Keszthely
11. alkalommal szerveték meg a Magyar Imre Emlékversenyt a Georgikon lovardájában.
| 2020. aug. 26. szerda 16:12 | Keszthely
Több kategóriában mérhették össze tudásukat a díjlovasok a X. Magyar Imre Emlékversenyen Keszthelyen.
X. évfolyam 12. szám
Megjelenés: 2024. június 28.
00:00
Képújság
06:00
Savaria Filmfesztivál
06:56
Savaria Filmfesztivál
07:00
Savaria Filmfesztivál
08:00
08:30
Határtalan
09:00
Savaria Filmfesztivál
09:56
Savaria Filmfesztivál
10:00
Savaria Filmfesztivál
11:00
11:30
Határtalan
Cím:
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 45.
Telefon: 06 83 / 320 200
Mobil: 06 30 / 427 7341
 
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk számodra.