+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / A minőség elismerése a kamarai védnöki tábla
2017. szeptember 15. péntek 16:16 - Egervár
A minőség elismerése a kamarai védnöki tábla
Átadták a kamarai védnöki táblákat. Három Balaton-parti megye, Somogy, Veszprém és Zala vendéglátóipari vállalkozásai pályázhattak a címre, melyet idén 8 vendéglátóhely érdemelt ki. Zalából hárman vehették át az oklevelet tegnap az egervári várkastélyban. A három Balaton-parti kamara felváltva rendezi meg az átadási ünnepségeket. Idén a zalain volt a sor.

A vendéglátók és a vendégek számára a kamarai védnöki táblák a minőség elismerését jelentik. A minősítést a három Balaton-parti megye iparkamarája tizenöt évvel ezelőtt hozta létre. Eddig a régióban összesen százötvenen birtokolják a címet, ebből harminckilenc zalai, illetve kilenc keszthelyi étterem. A kezdeményezés országszerte egyedülálló.

„Én azt gondolom, hogy ez egy olyan terület, ahol az ember szívesen lát ilyet a bejáratnál, mert az egyfajta bizalmat kölcsönöz. Ha azt látom, hogy szakácsot felveszünk, cukrászt keresünk, felszolgálókat várunk, akkor azt mondom, hogy ki főz itt, vagy ki fogja nekem kihozni – tehát ez nem jó üzenet, de jó üzenet az, ha ilyen elismerések vannak a ház falán és azt gondolom, hogy ezekkel nem szabad fukarkodni, aki valamit jól tesz, az megérdemli” - nyilatkozta Horváth Vilmos, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara turizmusért felelős alelnöke.  

Ebben az évben a három megyéből kilenc, a zalaiak közül három étteremnek ítélték oda a védnöki táblát. A rendszer sajátossága, hogy szakemberek értékelnek szakembereket. Az üzletek maguk neveznek, de utólag tudják meg, hogy a zsűri mikor pontozott.

Mazzag Ferenc, a Zala megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke: „A bírálók másik megyéből, független jó szakemberek jönnek bírálni ezeket a vendéglátó egységeket és aki eléri a bizonyos pontszámot az megkapja ezt a védnöki táblát és kihelyezheti a vendéglőre. ez egy minősítés tulajdonképpen, mert ezt háromévente felülvizsgálják – ugyanúgy külön szakemberek, másik megyéből jönnek és ha nem felel meg a minőség, visszavonják ezt a táblát.”  

Az átadón több előadás mellett Buday Péter mesterszakácsot is meghallgatták, aki a minőség és a munkaerőhiány kapcsolatáról beszélt. A program a korábban már kiérdemelt oklevelek megerősítésével zárult.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

galéria
1
2
3
 
 
 
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus