+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Munkában a régi nagy öregek
2022. július 18. hétfő 15:38 - Keszthely
Munkában a régi nagy öregek
Retro hétvégét tartott a MÁV. A Balatonhoz érkező szerelvények némelyikét olyan mozdonyok húzták, amelyekkel ma már ritkán vagy egyáltalán nem lehet találkozni. A vasútállomásokon sokan várták a különleges látványt. A vonatok szerelmesei fényképezték a mozdonyokat.

A MÁV idei rendezvényén kiemelt szerepet kapott a Balatonszentgyörgy-Tapolca-Ukk  vasútvonal. A szerelvényeket régen látott mozdonyok húzták. A vasúttársaság idén elsősorban a hazai gyártmányú vontató járművekre fókuszált.            

A Púpos mozdony is befutott a keszthelyi állomásra. Az M40-es vontatójármű sokak kedvence. A retro vonatok nem csak a felnőttek, hanem a fiatalok körében is nagy népszerűségnek örvendtek.    

„Szeretem a dízelnek a szagát. Szerintem minden gyerekben megvan ez a vonatszeretet, meg ezeket a nagy gépeket mindenki szereti.” - mondta egy érdeklődő, Hős-Nagy Hunor.

A balatoni vonalakon nagyon sokan utaznak nyáron. A MÁV már többször is szervezett retro hétvégét, ezek kivétel nélkül népszerűek voltak a vonatok szerelmeseinek körében. A régi mozdonyokat ilyenkor közelről is szemügyre lehet venni, hiszen akár hosszabb időt is eltöltenek az állomáson. Volt olyan, aki gyerekkora óta rajong a Púposért.

„Figyelmes voltam egy hangra, amikor elindult a vonat. Megálltunk, megint hallottam azt az egyre erősödő hangot, tehát ahogy gyorsult a vonat, egyre hallottam azt az erős hangot, és kíváncsi voltam, hogy az mi lehetett. Aztán amikor nagyobb voltam, amikor már a világról több tudomást szereztem, emlékszem rá, hogy ott voltam az állomáson, és ott állt az M401-es mozdony, a Púpos alapjáraton. Amikor elindult, fölismertem azt a hangot, amit csecsemőkoromban hallottam a vonatból.” - tette hozzá egy másik érdeklődő, Kemény Gábor.

A nyár folyamán lesznek még retro hétvégék. A különleges mozdonyokkal még augusztus 13-án és 14-én is lehet találkozni a Balatonnál. Szeptember közepén két napig Pécs környékén teljesítenek majd szolgálatot.   

Regman Karola - Keszthelyi TV          

galéria
1
2
3
4
további híreink
 
Pályázati forrásból és önkormányzati támogatásból valósultak meg Zalaszántón a beruházások.
 
Az erős szél miatt ágleszakadásoktól tartott a strandüzemeltető.
 
18 pálya, 3 nap, több mint 50 induló – ez számokban a 26. Balaton kupa.
 
28 éve már augusztus első hétvégéje a balatoni halászok napja.
 
A Híradó Plusz vendége: Gyanó Szilvia néprajzkutató.
 
Ószandec és a lengyel-magyar barátság szószólójaként méltatták dr. Cséby Gézát.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár