+36-83-320-200
8360 Kossuth L. u. 45.
kezdőlap / hírek / Kitüntették a megyei tűzoltókat
2022. május 4. szerda 17:13 - Búcsúszentlászló
Kitüntették a megyei tűzoltókat
Kitüntetéseket vehettek át a megyei lánglovagok a tűzoltók napján, Szent Flórián ünnepén. A vértanú a tüzes munkák védőszentje. Életútja példaképül szolgál a rendvédelmi szerv tagjainak. A megye több tűzoltója elismerést is kapott.

A Zala megyei tűzoltók közösen idézték fel védőszentjük, Szent Flórián munkásságát Búcsúszentlászlón. A zarándokhellyé nyilvánított Szent László templomban megemlékeztek azokról a bajtársakról, akik szolgálatteljesítés közben veszítették életüket. Az ünnepségen a megye országgyűlési képviselői méltatták a tűzoltók munkáját, köszönetet mondtak nekik.

„Polgármesterként is nagyon nagy figyelmet fordítottam arra, hogy a közösségeinket erősíteni tudjuk és ugyanezt a munkát fogom végezni országgyűlési képviselőként is. Az tény, hogy a közösségeink erősítésében a rendvédelmi szervek dolgozóira a jövőben én magam is nagyon nagymértékben számítok, hiszen nagyon fontos tagjai és szereplői a közösségeinknek. Azt gondolom, hogy az a munka, amit ők gyakorlatilag hivatásszerűen éjjel-nappal folyamatosan végeznek, az példát is mutat és a példamutatáson túl pedig mindenképpen elismerésre és tiszteletreméltó.” - fogalmazott Nagy Bálint országgyűlési képviselő.

A tűzoltók arra esküdtek, hogy Szent Flórián szellemét továbbviszik és teszik mindazt, amit az emberség, a tisztesség, a becsület ma is megkövetel. Egri Gyula, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szerint ez a tűzoltói hivatás lényege. Az idén hivatásában utolsó aktív évét töltő tűzoltó dandártábornok az elmúlt tíz évben számos nagy feladattal szembesült.

„Egyenként is egy nagyon nagy kihívást jelentett számunkra. Talán a legnagyobbat az árvizet, a Principálist, illetve a Mura Lendvának az árvízét mondanám, illetve a hóhelyzetet emelném ki, ami mindannyiunkat sújtott. És emlékezzünk vissza, Zala megyében kezdődött minden. És mi hihetetlen hatékonyan, gyorsan és nagyon szervezetten tudtunk dolgozni abban az időszakban. Mi számoltuk fel egyébként a leghamarabb is.”

A tűzoltók napján elismeréseket is átadtak. Dicséretben és jutalomban részesült Lengyel László kiemelt főelőadó, Horváth János beosztott tűzoltó, Varga Béla gépjárművezető, és a Keszthelyen szolgáló Horváth Zsolt Ferenc gépjárművezető, valamint Cseresznyés Dániel rajparancsnok.

„Egy nagyon nagy elismerés számomra, hogy Flórián-napon itt elismerést vehettem át. Úgy gondolom, hogy az elmúlt évek munkáját ismerték el az elöljáróim ezzel az elismeréssel, amely még egyszer mondom maga az mellett, hogy egy nagyon nagy elismerés, maga a helyszín is egy olyan különleges élményt ad, ami felbecsülhetetlen. És a jövőben is szívesen fogok visszagondolni erre az eseményre.”

Az ünnepség végén a Szent László templom kertjében lévő Szent Flórián szobornál helyezték el koszorúikat a megjelent tűzoltósági vezetők, valamint a társszerveztek képviselői.

Lendvai Bianka - Keszthelyi TV

galéria
1
2
3
4
5
6
további híreink
 
Zala vármegye hét tanintézetének zeneiskolásai mérték össze muzikális tudásukat Keszthelyen.
 
Húsvéti családi napot rendezett a Keszthelyi Evangélikus Egyházközség, dísz sírkerteket is készítettek.
 
Augusztus 22-e és 25-e között szervezik meg az eseményt a Balaton Színházban és a Fő téren.
 
Sok érdeklődőt mozgatott meg Gyenesdiáson a húsvéti készülődés és tojásfa díszítés programja.
 
Az olvasáskutatásról és az olvasási szokásokról hallhattak előadást a vajdások.
 
Várják az induló könnyűzenei együttesek jelentkezését, akik a Balaton-parton mérethetik meg magukat.
balatoni krónika
 
Híradó
 
Szignatúra
 
online adás
 
fő téri kamera
 
Keszthelyi Szemmel
 
Objektív
 
Balatoni Mozaik
 
Más-Kép(p)
 
Mire Vágyik a Nő?
 
Önkormányzati híradó
 
Szezon Kosár
 
Hittel, lélekkel
 
Négy láb nagy szív
 
Rigmus